KАИСА И ЧАРОБНА ШУМА / 20. април / 19.00

20.04.2018., 19:00

НЕДЕЉА ФИНСКОГ ФИЛМА

KАИСА И ЧАРОБНА ШУМА

Фестивали и награде: Берлински филмски фестивал, финска национална награда Јуси за најбољи документарни филм и номинација за најбољи дизајн звука

Млади швајцарски путописац Робер Kроте добија позив да дође на Арктик и посети северне народе. Упознаје се са Сколти Сами и убрзо открива специфичан начин причања прича које гаје нордијски народи, посебно шарманта старица Kаиса Гаурилоф. Робер почиње да снима њене приче које се дешавају у чаробној шуми. Њене приче, снолике бајке, у филму су илустроване такође сноликим анимацијама и изванредним дизајном звука. Роберове личне импресије и историјски ратни догађаји, који остављају трага у Kаисиним причама, творе један специфичан докуменатарац пун топлине и бајковите сноликости.

2016, 82′, документарни филм

Режија и сценарио: Kатја Гаурилоф

Катја Гаурилоф је рођена у Инари у Финској. Студирала је филмску режију у Тампереу од 2000. до 2004. Сувласник је филмске куће Октобар. До сада је режирала документарне филмове Врисак у ветру, Конзервиран сан, који је приказан на фестивалу кулинарског филма 2012. Њен трећи докуменатрни филм Каиса и чаробна шума је светску премијеру имао на Берлинском филмском фестивалу 2017.

Продуцент: Јонас Бергхал

Директори фотографије: Хеики Фaрм, Енриkе Мендез

Музика: Тимо Пелтола

Улоге: Kатја Гаурилоф, Роберт Цроттет, Мохандас Ганди, Јакко Сверлоф

Loading...