Свечано отварање / МАЛА КРИЛА / 19. април / 20.00

19.04.2018., 20:00

НЕДЕЉА ФИНСКОГ ФИЛМА

Свечано отварање заказано је за четвртак 19. април у 20.00 пројекцијом филма МАЛА KРИЛА.

Фестивали и награде: девет номинација за финску националну награду Јуси, награда Јуси за најбољу дебитанткињу Линеа Ског, Награда публике на Риверун фестивалу, две номинације на Палм Спрингс фестивалу.

Мала крила је прича о дванаестогодишњој девојчици Варпу која брзо пролази кроз детињство и још брже одраста, јер њена мајка не жели да одрасте. Варпу живи са незрелом мајком и никада није упознала свога оца. Kада Варпу схвати да је мајка заборавила да јој честита рођендан, Варпу одлучи да украде ауто и одвезе се на север у потрази за својим оцем, кога зна само по имену. Али њен отац није онакав каквог га је замишљала.

 

2016, 98’, играни филм

Режија и сценарио: Селма Вилхунен

Селма Вилхунен је сценаристкиња и редитељка документарних и играних филмова номинована за награду Европске филмске академије. Дипломирала је на универзитету у Турку и режирала је дугометражни документарац Песма, који је премијерно приказан у Финској у априлу 2014, и кратки играни филма Морам ли ја да бринем о свему? 2012, номинован за Оскара за најбољи кратки филм те године. Режирала је награђивани документарац Пони девојке 2008. и дебитантски играни филм Хомесицк 2005. Једна је од суоснивача филмске копаније Туффи Филмс у Хелсинкију.

Продуцент: Kарле Ахо

Директор фотографије: Туомо Хутри

Музика: Паула Весала

Улоге: Линеа Ског, Паула Весала, Лаури Мајиала, Сантту Ванонен

Loading...