ZVEZDANI DEČACI / 22. april / 21.00

22.04.2018., 21:00

NEDELJA FINSKOG FILMA

ZVEZDANI DEČACI

Festivali i nagrade: pet nominacija za finsku nacionalnu nagradu Jusi, Geteborg film festival, Moskva film festival

Zvezdani dečaci je priča o dve porodice koje vezuje teška moralna kriza usled seksualne revolucije koja stiže u konzervativni i religiozni grad na severu Finske. Glavni junak je trinaestogodišnji dečak koji postaje svedok seksualnih sloboda svojih roditelja koji žude za ljubavlju i životom. Prateći njihove slobodne žurke, zbunjenost dečaka i njegovog najboljeg prijatelja sve više raste. Stilom magičnog realizma pratimo priču o prijateljstvu dva dečaka koji moraju da odrastu na neobičan način usled roditeljske preokupacije samima sobom.

2017, 82’, igrani film

Režija i scenario: Visa Koiso-Kanttila

Visa Koiso-Kantila je jedan od najpoznatijih dokumentarista u Finskoj i Skandinaviji. Njegovi dokumentarci Smisao života, Otac sinu, Portret čoveka, Kraj linije, Aktivista i Prognani su osvojili nekoliko značajnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim festivalima. Film Zvezdani dečaci je njegov igrani debi.

Producenti: Mika Ritalahti i Niko Ritalahti

Direktor fotografije: Jarko T. Laine F.S.C.

Muzika: Per Storby Jutbring

Uloge: Vili Sarela, Olavi Angervo, Antti Lusuaniemi, Pihla Viitala, Tomi Enbuska, Mala Malmivara, Risto Tuorila, Eeva-Maija Haukinen, Janne Raudaskoski

 

Loading...