BESPLATNA PROJEKCIJA FILMA „OBESPRAVLJENI“ / 30.5, / 21.00

30.05.2018., 21:00

Zbog tehničke neispravnosti kopije venecuelanskog filma „Obespravljeni“ u nedelju, 27. maja u 19 sati, projekcija istog filma će biti ponovljena u sredu, 30. maja u 21 sat, na samom kraju festivala Španski metar u Dvorani Kuturnog centra Beograda.

Projekcija je besplatna za sve gledaoce.

Radnja filma se odvija 1998. godine u mestu Amparo na granici između Venecuele i Kolumbije. Dvojica muškaraca preživljavaju oružani napad na kanalima reke Arauka, dok 14 njihovih kolega stradaju na licu mesta. Vojska optužuje njih dvojicu da su gerilci. Građani i policija ih čuvaju u jednoj ćeliji i sprečavaju vojsku da ih odvede. Oni tvrde da su obični ribari, ali pritisak da priznaju ono što je zvanična verzija je neizdrživ.

Film je proglašen za najbolji film na Međunarodnom festivalu latino filma u Sidneju 2017, dobio je Nagradu specijalizovane kritike na Međunarodnom festivalu Vinja del Mar 2017. i Nagradu publike na Festivalu u Bijaricu.

 

Reditelj filma je Rober Kalsadilja.

Uloge tumače Visente Kintero, Đovani Garsija, Visente Penja, Samanta Kastiljo, Rosana Ernandes, Anhel Paharo, Tatjana Mabo i Heus Karenjo

Loading...