БЕСПЛАТНА ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА „ОБЕСПРАВЉЕНИ“ / 30.5, / 21.00

30.05.2018., 21:00

Због техничке неисправности копије венецуеланског филма „Обесправљени“ у недељу, 27. маја у 19 сати, пројекција истог филма ће бити поновљена у среду, 30. маја у 21 сат, на самом крају фестивалa Шпански метар у Дворани Кутурног центра Београда.

Пројекција je бесплатна за све гледаоце.

Радња филма се одвија 1998. године у месту Ампаро на граници између Венецуеле и Колумбије. Двојица мушкараца преживљавају оружани напад на каналима реке Араука, док 14 њихових колега страдају на лицу места. Војска оптужује њих двојицу да су герилци. Грађани и полиција их чувају у једној ћелији и спречавају војску да их одведе. Они тврде да су обични рибари, али притисак да признају оно што је званична верзија је неиздржив.

Филм је проглашен за најбољи филм на Међународном фестивалу латино филма у Сиднеју 2017, добио је Награду специјализоване критике на Међународном фестивалу Виња дел Мар 2017. и Награду публике на Фестивалу у Бијарицу.

 

Редитељ филма је Робер Калсадиља.

Улоге тумаче Висенте Кинтеро, Ђовани Гарсија, Висенте Пења, Саманта Кастиљо, Росана Ернандес, Анхел Пахаро, Татјана Мабо и Хеус Карењо

Loading...