ЛИКОВНА ГАЛЕРИЈА, конкурс за излагачку сезону за 2019. годину

31.05.2018., 12:00-20:00

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР  БЕОГРАДА

Ликовна галерија, Кнез Михаилова 6

КОНКУРС ЗА ПРОГРАМ 2019. ГОДИНЕ

Ликовна галерија Културног центра Београда расписује конкурс за излагање у 2019. години и позива све заинтересоване ствараоце, ликовне и визуелне уметнике, историчаре и теоретичаре уметности да предложе самосталне изложбе и ауторске пројекте из области савремене визуелне  уметности, дизајна и архитектуре које ће за годишњи програм разматрати Савет галерије.

Имајући у виду да се конкурс расписује за 6 слободних термина јер се у преосталих 5 термина организују традиционалне изложбе попут – Критичари су изабрали, БИНА, изложба награђена на 56. Октобарском салону наградом Ликовне редакције и изложбе/уметнички пројекти по позиву,  Савет ће расправљати само о оним предлозима који, поред несумљивог уметничког квалитета, не изискују додатна финансијска средства за презентацију, постпродукцију, транспорт и остале трошкове који превазилазе могућности планиране буџетом .

У складу са дугогодишњом излагачком политиком Ликовне галерије Савет ће при избору материјала на конкурсу дати приоритет ауторима који су завршили уметничке студије на неком од уметничких факултета у земљи и иностранству, и ауторима афирмисаним на домаћој и иностраној сцени савремене визуелне уметности.

Материјал за конкурс

–              до 10 фотографија радова који се предлажу за изложбу (фотографије, ЦД, ДВД)

–              концепција изложбе изложена у писаној форми (до једне шлајфне текста)

–              професионална биографија

–              оквирна цена радова који ће бити изложени (исказано у динарима).

Материјал за конкурс може се предати у Ликовној редакцији Културног центра Београда, у периоду од 3. до 31. маја 2018, сваког радног дана од 10-15 сати, или поштом на адресу: Културни центар Београда, Ликовна редакција (ЗА КОНКУРС 2019), Кнез Михаилова 6/1 спрат, 11000 Београд.

Материјал такође можете послати електронским путем на е-маил gordana.dobric@kcb.org.rs. или путем WeTransfer-a.

Детаљније информације о конкурсу могу се добити на телефон Ликовне редакције: 2622-926, или преко е-маила кустоскиње Гордане Добрић, на адресу: gordana.dobric@kcb.org.rs. Резултати конкурса биће истакнути у прописаном року на веб сајту Културног центра Београда www.kcb.org.rs 

Loading...