КЦБ АРТЕДУ РАДИОНИЦА: ФОТОГРАФИЈА

26.06.2018., 13:00

КЦБ АРТЕДУ РАДИОНИЦА: ФОТОГРАФИЈА
Радионицу воде Александрија Ајдуковић и Иван Петровић

Уторак 26. Јун 2018. од 13:00-16:00
Културни центар Београда, галерија Подроом, Трг Републике 5/1
(Галерија Подроом се налази у.. подруму / улаз из Вулкана)
Радионица се одржава поводом изложбе ПЕТРОВИЋ / ПЕТРОВИЋ / АЈДУКОВИЋ

Из назива и сами можете закључити о чему је ова радионица – О ФОТОГРАФИЈИ!
Ако волите да фотографишете или сте заинтерсовани да почнете, пријавите се на радионицу и дођите да фотографишемо заједно са Александријом и Иваном!

Александрија ће вам представити свој рад „Ибархигхwаy“- видео истраживање снимљено ломокино камером дуж Ибарске магистрале. Дакле, на радионици ћете имати прилику да упознате ауторку, Ибарску магистралу и ломокино којим ћете моћи и сами да снимите аутопортрет.
Кроз три рада који су на актуелној изложби приказана – „Артефакт уметника“; „Водич кроз галерије и музеје“ и „INTERMECA“ (фотографија/реди-мејд – књига – филм) Иван се бави питањем уметника у локалном културном простору. На радионици са Иваном причамо о односу фотографије и филма, о видео уметности, филму фотографа и филм уметника и гледамо интересантне филмове који међусобно повезују поменуте теме.

Понесите фотоапарат и/или мобилни телефон, као и усб кабл за пребацивање на рачунар! ?

Ко је Ајдуковић Александрија?
Дипломирала на Академији уметности „Браћа Карић“ у Београду на Одсеку за фотографију. Мастер студије завршила у Новом Саду, а добитница Хенкел награде за младог уметника за 2005. и награде 45. Октобарског салона. Кроз портретисање случајних пролазника, натуршчика-модела на елабориран и духовит начин бележи феномене везане за савремени живот и његове свакодневне рефлексије у домену моде, поп културе и живота (не)урбаних средина. Њен пројекат Ибар Хигхwаy је фотографско истраживање Ибарске магистрале започето 2007. године. У почетку у фокусу су били људи који су били поред пута, а касније и објекти који се налазе поред пута или уз саму саобраћајницу. Рад је део ширег фотографског и видео истраживања које спроводи већ неколико година пролазећи жилом куцавицом српског друмског саобраћаја. Фотографије су полазна тачка за медијску археологију приватних видео архива људи који су настањени или раде у објектима који су представњени на фотографијама или су део кућне видео продукције.

Ко је Петровић Иван?
Дипломирао 2002. године на Одсеку за фотографију, на Академији уметности „Браћа Карић“ у Београду. Поред фотографије, која представља основну област његовог деловања, бави се и кратком формом документарног филма и видеом. Кооснивач је и уредник Центра за фотографију (2011). Иницијатор је и уредник Фото-форума (2010–2011). Аутор је и приређивач књиге Фото-форум, разговори о фотографији (2016). Добитник је награде „Димитрије Башичевић Мангелос“ (2008). На изложби ће бити приказати три рада. ИНТЕРМЕЦА (2018) представљају омнибус филм документаристичке форме у трајању од 46 минута који се састоји од четири кратка филма: Микроб, РАДАР, и Кожа на парче, 2009; Протест, 2013; Атеље, 2009. и Зоран Поповић, бескрајна прича, 2012/2013. Филмови укључују садржаје из свакодневице уметника и прате догађаје везане за рад и живот других уметника у Београду. Водич кроз галерије и музеје (фото-књига, 2018), садржи фотографије са отварања изложби у Београду у периоду од 2010. до 2014. године. Артефакт уметника (2016–), серија фотографија на којима су приказани предмети, објекти или ефекти рада који су у непосредној вези са креативном праксом уметника.

БРОЈ МЕСТА ЈЕ ОГРАНИЧЕН НА 10, обезбедите место на време.
Радионица је бесплатна и намењена младима од 15 до 22 године
Пријавите се попуњавањем онлине формулара:

ПРИЈАВА  

Подржано од стране секретаријата за спорт и омладину Београда

Loading...