Концерт гитаристе Саве Божиновића

04.06.2018., 20:00

Сава Божиновић је студент друге године Факултета музичке уметности у Београду, и добитник првих награда и звања лауреата на републичким и међународним такмичењима.

Агустин Бариос Мангоре

Un sueno en la floresta (Сан у шуми)

Јохан Себастијан Бах
Соната за виолину бр. 3, BWV 1005
III Largo
IV Allegro assai

Мануел Понсе
Соната бр. 3
Allegro moderato
Chanson
Allegro non troppo

Висенте Асенсио
Collectici Intim (Интимни комади)
I La serenor
III La calma
V La frisanca

Сава Божиновић (Књажевац, 1997) је завршио ОМШ Предраг Милошевић у Књажевцу, у класи проф. Драгана Илића, и СМШ Јосип Славенски у Београду, у класама проф. Милоша Јањића и проф. Огњена Грчка. Тренутно је студент друге године на Факултету музичке уметности у Београду, у класи редовног проф. Срђана Тошића.
Освојио је бројне награде, а издвајају се прве награде и звања лауреата на Фестивалу музичких и балетских школа Србије (2011), Војвођанском фестивалу гитаре (2012), Међународном фестивалу гитаре у Аранђеловцу (2012), трећа награда на Гитар арт фестивалу у Београду (2013), као и прва награда на Републичком такмичењу средњих школа у Београду (2014).
Наступао је у Народној библиотеци у Београду, амбасадама Аустралије, Канаде и Немачке. Гостовао је у различитим телевизијским емисијама. Редовни је прималац стипендије Фонда за младе таленте – Доситеја. Године 2015. је одржао први солистички концерт у Музеју Народног позоришта у Београду, а годину дана касније у МШ Предраг Милошевић у Књажевцу.

Loading...