Koncert gitariste Save Božinovića

04.06.2018., 20:00

Sava Božinović je student druge godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, i dobitnik prvih nagrada i zvanja laureata na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Agustin Barios Mangore

Un sueno en la floresta (San u šumi)

Johan Sebastijan Bah
Sonata za violinu br. 3, BWV 1005
III Largo
IV Allegro assai

Manuel Ponse
Sonata br. 3
Allegro moderato
Chanson
Allegro non troppo

Visente Asensio
Collectici Intim (Intimni komadi)
I La serenor
III La calma
V La frisanca

Sava Božinović (Knjaževac, 1997) je završio OMŠ Predrag Milošević u Knjaževcu, u klasi prof. Dragana Ilića, i SMŠ Josip Slavenski u Beogradu, u klasama prof. Miloša Janjića i prof. Ognjena Grčka. Trenutno je student druge godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi redovnog prof. Srđana Tošića.
Osvojio je brojne nagrade, a izdvajaju se prve nagrade i zvanja laureata na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije (2011), Vojvođanskom festivalu gitare (2012), Međunarodnom festivalu gitare u Aranđelovcu (2012), treća nagrada na Gitar art festivalu u Beogradu (2013), kao i prva nagrada na Republičkom takmičenju srednjih škola u Beogradu (2014).
Nastupao je u Narodnoj biblioteci u Beogradu, ambasadama Australije, Kanade i Nemačke. Gostovao je u različitim televizijskim emisijama. Redovni je primalac stipendije Fonda za mlade talente – Dositeja. Godine 2015. je održao prvi solistički koncert u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu, a godinu dana kasnije u MŠ Predrag Milošević u Knjaževcu.

Loading...