Razgovor sa umetnicima u okviru izložbe PETROVIĆ / PETROVIĆ / AJDUKOVIĆ

13.06.2018., 19:00

Galerija Podroom
PETROVIĆ / PETROVIĆ / AJDUKOVIĆ
SREDA, 13. jun u 19:00
Razgovor sa umetnicima, učestvuju Petrović Dragan, Petrović Ivan, Ajduković Aleksandrija, moderira Kostandinović Katarina

Na prvom javnom programu u okviru izložbe ispitaćemo motive i ideje u vezi sa praksom troje umetnika koji nikada nisu izlagali zajedno, a koriste iste ili slične medije. Razgovor sa umetnicima zamišljen je i kao vođenje kroz postavku, refleksija ili lični osvrt na izražajna sredstva, na estetska i konceptualna opredeljenja, društveno-kulturne okolnosti, koje su vidljive ili nevidljive na aktuelnoj izložbi.

 

Više o izložbi:

Troje umetnika koji nikada nisu izlagali zajedno, a koriste iste ili slične medije,ukrstiće svoje poetike, narative, iskustva i želju da izlažu zajedno.

Ajduković, Aleksandrija diplomirala na Akademiji umetnosti „Braća Karić“ u Beogradu na Odseku za fotografiju. Master studije završila u Novom Sadu, a dobitnica Henkel nagrade za mladog umetnika za 2005. i nagrade 45. Oktobarskog salona. Kroz portretisanje slučajnih prolaznika, naturščika-modela na elaboriran i duhovit način beleži fenomene vezane za savremeni život i njegove svakodnevne refleksije u domenu mode, pop kulture i života (ne)urbanih sredina. Njen projekat Ibar Highway je fotografsko istraživanje Ibarske magistrale započeto 2007. godine.

Petrović, Dragan foto i video umetnik. Samostalno istražuje fotografiju 35 godina. Autor je udžbenika Fotografija izdanje iz 2000. godine. Od 1998. do 2003. radio je kao asistent na Akademiji umetnosti “BK” u Beogradu. Tokom fotografske karijere fotografiše na temu Obični ljudi. Na izložbi će predstaviti tri video rada: MuveFerrari Red, Marš u crnim čarapama.

Petrović, Ivan je diplomirao 2002. godine na Odseku za fotografiju, na Akademiji umetnosti „Braća Karić“ u Beogradu. Pored fotografije, koja predstavlja osnovnu oblast njegovog delovanja, bavi se i kratkom formom dokumentarnog filma i videom. Na izložbi će biti prikazati tri rada. INTERMECA (2018) predstavljaju omnibus film dokumentarističke forme u trajanju od 46 minuta. Vodič kroz galerije i muzeje (foto-knjiga, 2018), Artefakt umetnika (2016–), serija fotografija.

 

Loading...