Разговор са уметницима у оквиру изложбе ПЕТРОВИЋ / ПЕТРОВИЋ / АЈДУКОВИЋ

13.06.2018., 19:00

Галерија Подроом
ПЕТРОВИЋ / ПЕТРОВИЋ / АЈДУКОВИЋ
СРЕДА, 13. јун у 19:00
Разговор са уметницима, учествују Петровић Драган, Петровић Иван, Ајдуковић Александрија, модерира Костандиновић Катарина

На првом јавном програму у оквиру изложбе испитаћемо мотиве и идеје у вези са праксом троје уметника који никада нису излагали заједно, а користе исте или сличне медије. Разговор са уметницима замишљен је и као вођење кроз поставку, рефлексија или лични осврт на изражајна средства, на естетска и концептуална опредељења, друштвено-културне околности, које су видљиве или невидљиве на актуелној изложби.

 

Више о изложби:

Троје уметника који никада нису излагали заједно, а користе исте или сличне медије,укрстиће своје поетике, наративе, искуства и жељу да излажу заједно.

Ајдуковић, Александрија дипломирала на Академији уметности „Браћа Карић“ у Београду на Одсеку за фотографију. Мастер студије завршила у Новом Саду, а добитница Хенкел награде за младог уметника за 2005. и награде 45. Октобарског салона. Кроз портретисање случајних пролазника, натуршчика-модела на елабориран и духовит начин бележи феномене везане за савремени живот и његове свакодневне рефлексије у домену моде, поп културе и живота (не)урбаних средина. Њен пројекат Ibar Highway је фотографско истраживање Ибарске магистрале започето 2007. године.

Петровић, Драган фото и видео уметник. Самостално истражује фотографију 35 година. Аутор је уџбеника Фотографија издање из 2000. године. Од 1998. до 2003. радио је као асистент на Академији уметности “БК” у Београду. Током фотографске каријере фотографише на тему Обични људи. На изложби ће представити три видео рада: МувеFerrari Red, Марш у црним чарапама.

Петровић, Иван је дипломирао 2002. године на Одсеку за фотографију, на Академији уметности „Браћа Карић“ у Београду. Поред фотографије, која представља основну област његовог деловања, бави се и кратком формом документарног филма и видеом. На изложби ће бити приказати три рада. ИНТЕРМЕЦА (2018) представљају омнибус филм документаристичке форме у трајању од 46 минута. Водич кроз галерије и музеје (фото-књига, 2018), Артефакт уметника (2016–), серија фотографија.

 

Loading...