NIŠVIILE JAZZ FESTIVAL 2018 / Promocija u Beogradu

27.07.2018., 12:00

U petak, 27. jula u Galeriji Artget u 12.00, biće održana pres konferencija povodom predstojećeg Nišville jazz festivala, koji će biti održan od 3 – 12. avgusta 2018. u Nišu.

Na pres konferenciji će govoriti:

Lazar Tošić – bubnjarska legenda, dobitnik nagrade Nišville za životno delo

Maja Mitić – umetnički direktor Nišville tetarskog festivala

Ivan Blagojević – generalni direktor Nišville jazz festivala.

Nakon pres konferencije, na Trgu Republike br. 5 (kod Fontane), u 12.30 biće održan koncert sastava Midnight Jazzdance trio, koji izvodi plesnu verziju bazičnog jazz swing zvuka u modernim aranžmanima.

Midnight Jazzdance trio

Master Flow – Jazzysad DJ i producent iz Subotice. Jedan je od pionira electro swing, new jazz i electro tango zvuka u regionu i frontmen prvog electro swing benda u Srbiji „Bendtronica“. Zvanični je muzički saradnik brenda Levi Strauss & Co. u Srbiji od 2008. godine. DJ host je muzičke večeri Jazzysad u kojoj kombinuje jazz-funk, modal, latino i lounge trake iz svoje bogate kolekcije. Umetnik iza ovog aliasa je i menadžer „Midnight Jazz dance“ stejdža na renomiranom Nišville jazz festivalu, student dizajna i produkcije zvuka na prestiznom Tehničkom univerzitetu u Gracu i čest gost DJ beogradskih i evropskih klubova koji neguju vinil kulturu. Od 2014. je fokusiran na nu jazz, acid jazz i jam sesije sa bendovima.

Foto: DJ Master Flow

Peđa Mihajlović – Muzičar, perkusionista. Kao bubnjar i perkusionista svirao je u cover bendovima i bendovima koji izvode autorsku muziku (blues, jazz, tradicionalna fussion). Svira od svoje 14. godine, a pre 15 godina se sa klasičnog bubnjarskog seta preorijentisao na perkusije. Poslednje dve godine nastupa sa Jazzysad triom.

Lehel Nagy – Od desete godine se bavi muzikom. Najpre tokom školovanja svirao klarinet, da bi nakon tog perioda prešao i na saksofone, alt, tenor, baritone i sopran. Tokom godinu dana usavršavao se u SAD. Danas pored klarineta i saksofona svira i druge srodne duvačke instrumente, poput fujare i EWI-ja. Za protekle dve decenije sarađivao je sa ne malim brojem bendova različitih pravaca iz Srbije, ali i sveta. Danas je stalni član kvarteta Milana Petrovića sa kojim je nastupao po festivalima u Srbiji i inostranstvu.

Sve informacije za predstojeći Nišville jazz festivala na oficijelnom sajtu:

http://nisville.com/en/home-2/

Loading...