NIŠVIILE JAZZ FESTIVAL 2018 / Промоција у Београду

27.07.2018., 12:00

У петак, 27. јула у Галерији Артгет у 12.00, биће одржана прес конференција поводом предстојећег Nišville jazz festivala, који ће бити одржан од 3 – 12. августа 2018. у Нишу.

На прес конференцији ће говорити:

Лазар Тошић – бубњарска легенда, добитник награде Nišville за животно дело

Маја Митић – уметнички директор Nišville тетарског фестивала

Иван Благојевић – генерални директор Nišville jazz festivala.

Након прес конференције, на Тргу Републике бр. 5 (код Фонтане), у 12.30 биће одржан концерт састава Midnight Jazzdance trio, који изводи плесну верзију базичног jazz swing звука у модерним аранжманима.

Midnight Jazzdance trio

Master Flow – Jazzysad DJ и продуцент из Суботице. Један је од пионира еlectro swing, new jazz и electro танго звука у региону и фронтмен првог electro swing бенда у Србији „Bendtronica“. Званични је музички сарадник бренда Levi Strauss & Co. у Србији од 2008. године. DJ host је музичке вечери Jazzysad у којој комбинује jazz-funk, modal, latino i lounge траке из своје богате колекције. Уметник иза овог алиаса је и менаџер „Midnight Jazz dance“ стејџа на реномираном Nišville jazz festivalu, студент дизајна и продукције звука на престизном Техничком универзитету у Грацу и чест гост DJ београдских и европских клубова који негују винил културу. Од 2014. је фокусиран на nu jazz, acid jazz и jam sesije са бендовима.

Фото: DJ Master Flow

Пеђа Михајловић – Музичар, перкусиониста. Као бубњар и перкусиониста свирао је у цовер бендовима и бендовима који изводе ауторску музику (blues, jazz, традиционална fussion). Свира од своје 14. године, а пре 15 година се са класичног бубњарског сета преоријентисао на перкусије. Последње две године наступа са Jazzysad триом.

Lehel Nagy – Од десете године се бави музиком. Најпре током школовања свирао кларинет, да би након тог периода прешао и на саксофоне, алт, тенор, баритоне и сопран. Током годину дана усавршавао се у САД. Данас поред кларинета и саксофона свира и друге сродне дувачке инструменте, попут фујаре и EWI-ja. За протекле две деценије сарађивао је са не малим бројем бендова различитих праваца из Србије, али и света. Данас је стални члан квартета Милана Петровића са којим је наступао по фестивалима у Србији и иностранству.

Све информације за предстојећи Nišville jazz festivala на официјелном сајту:

http://nisville.com/en/home-2/

Loading...