Koncert pijaniste Milana Milića

10.09.2018., 20:00

Pijanista Milan Milić je apsolvent na Odseku za klavir FMU u Beogradu u klasi red. prof. Marije Đukić. Na koncertu će nastupiti i gošća, sopran Marija Čuposka.

Program:
Ludvig van Betoven
Sonata u de–molu, op. 31/2 (Oluja)
Allegro
Adagio
Allegretto

Bela Bartok
Allegro barbaro

Nikolaj Rimski Korsakov
Solo pesma Ne veter veя s vыsotы, op. 43/2 (Ne duva vetar sa visina)

Solo pesma Redeet oblakov letučaя grяda, op. 42/3 (Oblake redi leteća hrid)
Marija Čuposki, sopran

Franc Šubert/Franc List
Die junge Nonne (Mlada kaluđerica)

Aufenthalt (Ostanak)

Robert Šuman/ Franc List
Liebeslied /Widmung (Ljubavna pesma /Posveta) – transkripcije solo pesama

Biografije:
Pijanista Milan Milić (1996, Beograd) je apsolvent na Odseku za klavir Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi redovnog profesora Marije Đukić. Ostvario je brojne solističke koncerte i nastupao kao solista i kamerni muzičar u svim prestižnim koncertnim dvoranama u Beogradu i mnogim gradovima Srbije.
Osvojio je niz visokih nagrada na nacionalnim i međunarodnim pijanističkim takmičenjima. Njegov repertoar obuhvata dela svih stilskih epoha, kao i savremenih srpskih kompozitora. Intenzivno sarađuje sa studentima solo pevanja iz klase red. prof. Ljudmile Popović, u čijoj klasi je pohađao studije kamerne muzike.

Marija Čuposka (sopran) je učila solo pevanje u MŠ Stanković. Osnovne studije solo pevanja završila je na FMU u klasi prof. Nikole Kitanovskog. Završila je i studije na Filološkom fakultetu. Usavršavala se u Austriji kao stipendista Austrijske barokne akademije, kao i u radu sa eminentnim pevačima. Nastupala je kao solista na koncertima u Austriji, kao i na Festivalu mladih u Sočiju i Boljšoj festivalu. Nastupa u Pozorištu na Terazijama u okviru projekta Fantom iz opere. Sarađivala je sa dirigentima kao što su Vesna Šouc, Bojan Suđić i Vladimir Kranjčević. Nastupala je kao solista i sa Simfonijskim orkestrom FMU, sa orkestrom Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu pod dirigentskom palicom maestra Đanluke Marčana, kao i sa GO Dušan Skovran. Laureat je Međunarodnog takmičenja solo pevača Nikola Cvejić, a dobitnica je i godišnjeg priznanja iz fonda Biserka Cvejić.

Loading...