Koncert studenata Fakulteta muzičke umetnosti

03.09.2018., 21:00

Na koncertu će nastupiti Nina Martinović, studentkinja master studija na Katedri za klavir FMU u Beogradu iz klase van.prof. Nenada Radića. Koncert realizujemo u saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti u Beogradu i Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu

Program:
Johan Sebastijan Bah / Feručo Buzoni
Koralni preludijum u ef-molu, BWV 639

Ludvig van Betoven
Sonata u E–dur, op. 109
Vivace, ma non troppo    
Prestissimo    
Andante molto cantabile ed espressivo

Dejan Despić
Humoristične etide, op. 26

Moris Ravel
Igra vode, M.30

Sergej Rahmanjinov
Prelid u ha-molu, op.32/10
Prelid u Es-duru, op.23/6
Prelid u Be-duru, op.23/2

Biografija:
Nina Martinović (Beograd, 1994) je završila OMŠ Mokranjac u klasi prof. Nataše Špaček, i srednju školu u klasi prof. Milice Vasiljević. Diplomirala je 2015. godine na FMU u Beogradu na klavirskom odseku u klasi doc. Nataše Mitrović i upisala master studije na odseku za kamernu muziku, u klasi dr um. doc. Tee Dimitrijević. Trenutno završava master studije  na odseku za klavir u klasi dr um. prof. Nenada Radića i bavi se pedagoškim radom u MŠ Stanković.Dobitnica je brojnih nagrada a izdvajaju se treća nagrada na takmičenju mladih virtuoza u Sofiji, druga na takmičenju Nikolaj Rubinštajn u Parizu, prva nagradu na takmičenju Međunarodno takmičenje Slobomir i dve prve nagrade na Međunarodnom takmičenju Anemos u Rimu (kategorije solo klavir i klavirski duo). Osim brojnih nastupa u organizaciji škole, izdvaja se nastup sa orkestrom u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.
Dobitnica je stipendije Ministarstva prosvete. Održala je solističke nastupe, kao i sa koleginicom Ivonom Milić, a nastupa i u klavirskom duu Skazka koji je osvojio prvau nagradu na XI Festivalu slovenske muzike i prvu nagradu i laureat na XX Republičkom takmičenju kamerne muzike.

Loading...