Koncert violinistkinje Lidije Bojinović i pijanistkinje Katarine Hadži-Antić Tatić

24.09.2018., 21:00

Violinistkinja Lidija Bojinović je asistentkinja na Katedri za gudačke instrumente Akademije umetnosti u Banjoj Luci, a u Beogradu će se predstaviti delima Baha, Šumana, Betovena i Sen-Sansa

Program:
Johan Sebastijan Bah
Adađo i Fuga iz Sonate br. 1 za solo violinu u ge–molu

Robert Šuman
Sonata za violinu i klavir u a–molu br. 1, op. 105

Ludvig van Betoven
Romansa u Ef–duru br. 2, op. 50

Kamij Sen-Sans
Introdukcija i Rondo kaprićozo u a–molu, op. 28

Biografija:
Lidija Bojinović (Banja Luka, 1994) je stekla osnovno i srednje muzičko obrazovanje na odseku violine u MŠ Vlado Milošević u klasi prof. Aleksandre Pereule. Godine 2016. je završila osnovne studije violine u klasi prof. Ivana Otaševića kao student generacije Akademije umetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, a za postignute rezultate i brojne uspehe nagrađena je zlatnom značkom Univerziteta koja nosi ime Nikola Tesla. Završila je master studije violine sa izuzetnim uspehom i najvišom ocenom na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Florijana Balaža. Osvojila je značajan broj nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a nastupala je na koncertnim podijumima Italije, Slovenije, Austrije, Srbije, Crne Gore, BiH i Republike Srpske. Izdvajaju se solistički koncerti održani u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor u Banjoj Luci, Muzičkoj galeriji Zadužbine Ilije M. Kolarca u Beogradu, Gradskoj kući u Novom Sadu, kao i prvo predstavljanje uz pratnju simfonijskog orkestra na novogodišnjem gala koncertu Banjalučke filharmonije u velikoj koncertnoj sali Kulturnog centra Banski dvor (2018).
Od 2012. godine je stalni član Banjalučke filharmonije u grupi prvih violina, a više puta se publici predstavila i kao solistkinja. Nastupa kao član orkestra, koncert mjastor i solista na brojnim koncertima Simfonijskog orkestra Akademije umetnosti u Banjoj Luci. Godine 2017. je postala član Orkestra mira Bosne i Hercegovine u grupi prvih violina.
Ove godine je dobila zvanje asistenta na Katedri za gudačke instrumente Akademije umetnosti u Banjoj Luci.

Katarina Hadži-Antić Tatić (Beograd) je završila studije klavira u klasi prof. Jasmine Gavrilović na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Kao kamerni muzičar je nastupala u zemlji i inostranstvu i ostvarila je trajne snimke za radio i televiziju. Sarađivala je sa brojnim istaknutim domaćim i stranim umetnicima. Osim klavirske saradnje sa instrumentalistima i pevačima, bavila se i pedagoškim radom, kao profesor klavira i kamerne muzike. Od 2000. godine angažovana je na FMU u Beogradu kao umetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente.

Loading...