Концерт виолинисткиње Лидије Бојиновић и пијанисткиње Катарине Хаџи-Антић Татић

24.09.2018., 21:00

Виолинисткиња Лидија Бојиновић је асистенткиња на Катедри за гудачке инструменте Академије уметности у Бањој Луци, a у Београду ће се представити делима Баха, Шумана, Бетовена и Сен-Санса

Програм:
Јoхан Себастијан Бах
Адађо и Фуга из Сонате бр. 1 за соло виолину у ге–молу

Роберт Шуман
Соната за виолину и клавир у а–молу бр. 1, оп. 105

Лудвиг ван Бетовен
Романса у Еф–дуру бр. 2, оп. 50

Камиј Сен-Санс
Интродукција и Рондо каприћозо у а–молу, оп. 28

Биографија:
Лидија Бојиновић (Бања Лука, 1994) је стекла основно и средње музичко образовање на одсеку виолине у МШ Владо Милошевић у класи проф. Александре Переуле. Године 2016. је завршила основне студије виолине у класи проф. Ивана Оташевића као студент генерације Академије уметности Универзитета у Бањој Луци, а за постигнуте резултате и бројне успехе награђена је златном значком Универзитета која носи име Никола Тесла. Завршила је мастер студије виолине са изузетним успехом и највишом оценом на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Флоријана Балажа. Освојила је значајан број награда и признања на домаћим и међународним такмичењима, а наступала је на концертним подијумима Италије, Словеније, Аустрије, Србије, Црне Горе, БиХ и Републике Српске. Издвајају се солистички концерти одржани у Вијећници Културног центра Бански двор у Бањој Луци, Музичкој галерији Задужбине Илије М. Коларца у Београду, Градској кући у Новом Саду, као и прво представљање уз пратњу симфонијског оркестра на новогодишњем гала концерту Бањалучке филхармоније у великој концертној сали Културног центра Бански двор (2018).
Од 2012. године је стални члан Бањалучке филхармоније у групи првих виолина, а више пута се публици представила и као солисткиња. Наступа као члан оркестра, концерт мјастор и солиста на бројним концертима Симфонијског оркестра Академије уметности у Бањој Луци. Године 2017. је постала члан Оркестра мира Босне и Херцеговине у групи првих виолина.
Ове године је добила звање асистента на Катедри за гудачке инструменте Академије уметности у Бањој Луци.

Катарина Хаџи-Антић Татић (Београд) je завршила студије клавира у класи проф. Јасмине Гавриловић на Факултету музичке уметности у Београду. Као камерни музичар је наступала у земљи и иностранству и остварила је трајне снимке за радио и телевизију. Сарађивала је са бројним истакнутим домаћим и страним уметницима. Осим клавирске сарадње са инструменталистима и певачима, бавила се и педагошким радом, као професор клавира и камерне музике. Од 2000. године ангажована је на ФМУ у Београду као уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте.

Loading...