PANEL Umetnost je naš posao

16.09.2018., 10:00

U okviru 57. Oktobarskog salona, u nedelju, 16. septembra sa početkom u 10 časova u Dvorani Kulturnog centra Beograd biće održani prateći program razgovora na temu „Umetnost je naš posao“.

Razgovori će okupiti umetnike, kustose, art menadžere, galeriste i art kritičare iz Srbije i sveta koji će kroz kratke prezentacije i razgovor s publikom ponuditi svoje viđenje današnjih svetskih kretanja na tržištu umetnosti, ispitijući različite aspekte kao što su: kontekstualizacija, eventizacija, monetizacija, festivalizacija, komunikacija i promocija umetnosti.

U programu „Umetnost je naš posao“ učestvovaće Gunar Kvaran, jedan od ovogodišnjih kustosa Oktobraskog salona, kustos muzeja savremene umetnosti u Oslu, Fabris Iber, Francuska, umetnik, učesnik Oktobarskog salona, Srđan Šaper vlasnik galerije Novembar u Beogradu, Nina Lalić, brend strateg i kolekcionar moderne srpske umetnosti, San Francisko, Tom Saks, svetski poznati umetnik iz SAD, učesnik Oktobarskog salona i Aleksandra Lazar direktor i kustos galerije Drina u Beogradu. Moderator razgovora je Milena Trobozić Garfild.

U drugogom delu programa Dženifer Rajzer iz San Franciska, kritičar, jedan od članova rukovodećeg tima Burning Man-a i autor knjige Burning Man, Art on Fire, govoriće o genezi fenomena Burning Man, Kada je 90-tih godina prebačen sa plaže u San Francisku u pustinju u Nevadi, ovaj popularni umetnički događaj izrastao je u globalno prepoznatljiv umetnički pokret koji posećuje stotine hiljada ljudi kao i neki od najuticajnijih predstavnika nove tehno elite iz Silikonske doline.

Loading...