Groznica Ferante u DKC-u

20.10.2018., 18:00

Da li ste znali da se Elena Ferante ubraja u 100 najuticajnijih ljudi na svetu, uprkos tome što je njen identitet  nepoznat? O jednoj od najuzbudljivijih književnih misterija 21 veka zajedno ćemo razmišljati i razgovarati u subotu, 20.10.2018. u Dvorani kulturnog centra Beograda (Kolarčeva 6).

Pozivamo  vas na projekciju  filma „Groznica Ferante“, a tom prilikom će po prvi put Srbiju posetititi italijanski reditelj Đakomo Durzi.

U Dvorani Kulturnog centra Beograda (Kolarčeva 6) „Groznica Ferante“ biće premijerno prikazana u čak dva termina:

subota 20. oktobar, 18.00

subota 20. oktobar, 20.00

Ono što nas očekuje između dve projekcije od 19.30 časova je razgovor panelista u kome učešće mogu uzeti i sami gledaoci i ljubitelji „fenomena Ferante“. U razgovoru će učestvovati: reditelj filma Đakomo Durzi, književna kritičarka Marija Ratković, novinarka Radio Beograda 2 Ana Vučković kao i direktor izdavačke kuće Booka Ivan Bevc.

Ko je Elena Ferante?

Književni kritičari sa raznih strana sveta smatraju je najznačajnijim savremenim italijanskim piscem. Magazin Time uvrstio ju je 2016. godine među 100 najuticajnijih osoba na svetu. Međutim, jedino što je poznato jeste da je autor knjiga koje potpisuje, dok niko zapravo ne zna pravi identitet ove književnice.

O filmu

Dokumentarac koji drži pažnju gledalaca sve vreme, baš kao i knjige Elene Ferante, sniman je između Italije i Sjedinjenih Američkih Država. Film ne ide u potragu za identitetom nepoznate spisateljice, već se trudi da razotkrije tajnu fenomena njenog uspeha kod čitalaca širom sveta, od SAD preko Evrope i Indije, pa sve do Japana. Publika će imati priliku da vidi šta o tom fenomenu misle prevodilac En Fontejn i veliki savremeni pisci kao što su Džonatan Frenzen i Roberto Saviano.

O reditelju

Scenarista, reditelj i producent Đakomo Durzi završio je pravni fakultet, pohađao je Londonsku filmsku školu, a kasnije diplomirao na Eksperimentalnom centru za kinematografiju u Rimu. Sarađivao je sa NBC Universal i Fox Channels Italija, a kao autor i reditelj stvarao je emisije za kanale kao što su Fox, RAI i La7. Kao scenarista pisao je duge i kratke TV serije. Durzi je takođe konsultant za scenario za Torino Film Lab, Biennale College Cinema i IDM – Filmsku komisiju Južnog Tirola.

Posetioci će na događaju moći da kupe sve četiri knjige Elene Ferante koje su kod nas objavljene uz specijalan popust od 20%.

Karte su u prodaji od 13. oktobra na blagajni Dvorane Kulturnog centra Beograda po ceni od 300 dinara.

 

 

 

Loading...