Грозница Феранте у ДКЦ-у

20.10.2018., 18:00

Да ли сте знали да се Елена Феранте убраја у 100 најутицајнијих људи на свету, упркос томе што је њен идентитет  непознат? О једној од најузбудљивијих књижевних мистерија 21 века заједно ћемо размишљати и разговарати у суботу, 20.10.2018. у Дворани културног центра Београда (Коларчева 6).

Позивамо  вас на пројекцију  филма „Грозница Феранте“, а том приликом ће по први пут Србију посетитити италијански редитељ Ђакомо Дурзи.

У Дворани Културног центра Београда (Коларчева 6) „Грозница Феранте“ биће премијерно приказана у чак два термина:

субота 20. октобар, 18.00

субота 20. октобар, 20.00

Оно што нас очекује између две пројекције од 19.30 часова је разговор панелиста у коме учешће могу узети и сами гледаоци и љубитељи „феномена Феранте“. У разговору ће учествовати: редитељ филма Ђакомо Дурзи, књижевна критичарка Марија Ратковић, новинарка Радио Београда 2 Ана Вучковић као и директор издавачке куће Booka Иван Бевц.

Ко је Елена Феранте?

Књижевни критичари са разних страна света сматрају је најзначајнијим савременим италијанским писцем. Магазин Тиме уврстио ју је 2016. године међу 100 најутицајнијих особа на свету. Међутим, једино што је познато јесте да је аутор књига које потписује, док нико заправо не зна прави идентитет ове књижевнице.

О филму

Документарац који држи пажњу гледалаца све време, баш као и књиге Елене Феранте, сниман је између Италије и Сједињених Америчких Држава. Филм не иде у потрагу за идентитетом непознате списатељице, већ се труди да разоткрије тајну феномена њеног успеха код читалаца широм света, од САД преко Европе и Индије, па све до Јапана. Публика ће имати прилику да види шта о том феномену мисле преводилац Ен Фонтејн и велики савремени писци као што су Џонатан Френзен и Роберто Савиано.

О редитељу

Сценариста, редитељ и продуцент Ђакомо Дурзи завршио је правни факултет, похађао је Лондонску филмску школу, а касније дипломирао на Експерименталном центру за кинематографију у Риму. Сарађивао је са NBC Universal i Fox Channels Италија, а као аутор и редитељ стварао је емисије за канале као што су Fox, RAI i La7. Као сценариста писао је дуге и кратке ТВ серије. Дурзи је такође консултант за сценарио за Торино Филм Лаб, Biennale College Cinema i IDM – Филмску комисију Јужног Тирола.

Посетиоци ће на догађају моћи да купе све четири књиге Елене Феранте које су код нас објављене уз специјалан попуст од 20%.

Карте су у продаји од 13. октобра на благајни Дворане Културног центра Београда по цени од 300 динара.

 

 

 

Loading...