Концерт клавирског трија Катарина Хаџи-Антић Татић, Наталија Типсаревић и Игор Васиљевић

22.10.2018., 21:00

На концерту ће наступити виолиниста Игор Васиљевић, виолончелисткиња Наталија Типсаревић и пијанисткиња Катарина Хаџи-Антић Татић, a на програму су дела Бетовена и Кларе Шуман

Програм:
Лудвиг ван Бетовен
Клавирски трио Дух, оп. 70/1
Allegro vivace e con brio
Largo assai ed espressivo
Presto     

Клара Шуман
Клавирски трио у ге–молу, оп. 17
Allegro moderato
Scherzo – Trio
Andante
Allegretto

 

Биографије:
Игор Васиљевић је започео музичко образовање у Крушевцу. Убрзо прелази у Школу за Музичке Таленте у Ћуприји коју завршава у класи проф. Љубивоја Ж. Николића. Студирао је на ФМУ у Београду у класи проф. Иване Аћимоски-Жикић. Последипломске студије је завршио у Холандији на Универзитету за музику и плес CODARTS у Ротердаму, у класи проф. Гордана Николића. За време студија је радио са професорима као што су Андреас Цифра, Горан Грибајчевић, Томи Шимон, Бенцион Шамир и Весна Групман. Освојио је бројне награде на републичким и међународним такмичењима из виолине, камерне музике и теоретских предмета. Сарађивао је и наступао са неким од најзначајнијих уметника данашњице, као што су  Лорин Мазел, Емануел Кривин, Гордан Николић, Омер Меир Велбер, Стефан Миленковић, Шмуел Ашкенази и Жил Апап. Такође је наступао са Амстердамским симфонијским оркестром. Био је концерт мајстор Барокног оркестра Continuo из Ротердама, свирао je са ансамблима La chambre philharmonique (Париз) и Palau de les Arts Reina Sofia (Валенсија). Био је  концерт мајстор у опери Spanga, и друга виолина соло у Classical Concert Chamber Orchestra из Лос Анђелеса под руководством Маестра Ашота Тиграњана са којим наступа по целом свету. Снимао је за РТС, француску телевизију и холандски радио када је премијерно изводио дела савремених холандских композитора са ансамблом за савремену музику Modelo62 из Хага. Учествовао је на фестивалима Hortus (Холандија), Фестивал Берлиоз (Француска), БЕМУС (Србија), КОЗАРТ (Србија) и другим.
Од 2014. гордине је професор виолине у Школи за Мзичке таленте у Ћуприји. Његови учееници постижу највише резултате на домаћим и међународним такмичењима.

Наталија Типсаревић (Kраљево, 1983) је основе свирања виолончела стекла код професора Александра Јаковљевића и Боже Сарамандића. Академске и специјалистичке студије виолончела и камерне музике је завршила у Београду у класи професора Сандре Белић, Срђана Сретеновића и Ладислава Мезеија. У средњој школи је била ђак генерације, а у току студија стипендиста Владиног Фонда за младе таленте. Била је члан оркестра Гудачи Светог Ђорђа, Camerata Serbica, Јеврејски камерни оркестар, и хонорарни члан Београдске филхармоније, Немачко скандинавске омладинске филхармонија (Берлин) и Оркестра Опере Бастиља (Париз). Као члан симфонијских оркестара и камерних ансамбала је учествовала на фестивалима као што су Meђународни омладински сусрети Бајројт, Музика Балтичких земаља (Берлинска филхармонија), Опера Бастиља (Париз), Вараждинске барокне вечери, Љубљански фестивал, Фестивал српске и руске музике у Москви и Белгороду, Музичка омладина, Бољшој фестивал, КОМА, Музички фестивал у Подгорици и у Сегедину. Запослена је у МШ Јосип Славенски у Београду као професор и шеф Стручног већа за камерну музику. Једна је од оснивача и предавач на пројекту радионице за камерну музику између Србије и Немачке, као и предавач на пројекту ЕРАСМУС у сарадњи са Шпанијом и Малтом. Ради као организатор и асистент за односе са медијима диригента Србољуба Динића.

Катарина Хаџи-Антић Татић (Београд) je завршила студије клавира у класи проф. Јасмине Гавриловић на Факултету музичке уметности у Београду. Као камерни музичар је наступала у земљи и иностранству и остварила је трајне снимке за радио и телевизију. Сарађивала је са бројним истакнутим домаћим и страним уметницима. Осим клавирске сарадње са инструменталистима и певачима, бавила се и педагошким радом, као професор клавира и камерне музике. Од 2000. године ангажована је на ФМУ у Београду као уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте.

 

 

Loading...