Koncert pijanistkinje Kristine Krstić

08.10.2018., 20:00

Kristina Krstić je studentkinja specijalističkih studija FMU u Beogradu u klasi red. prof. Branka Penčića. Koncert realizujemo u saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti u Beogradu.

Program:
Franc List        
Klavirski komadi, S.192
I Adagio
II Moderato

Petrarkin sonet br. 104, S. 158/1

Karol Šimanovski          
Varijacije u be–molu, op. 3

Frederik Šopen  
Sonata br. 2 u be–molu, op. 35
Grave – Doppio movimento
Scherzo
Marche funèbre – Lento
Finale – Presto

Biografija:
Kristina Krstić (Pančevo, 1994) je završila SMŠ Jovan Bandur u Pančevu u klasi prof. Marije Ligeti-Balint. Diplomirala je 2015. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Branka Penčića. Završila je master studije, a trenutno je student specijalističkih studija u istoj klasi. Usavršavala se na majstorskom kursu pijaniste Nikolaja Demidenka.
Učestvovala je na mnogim takmičenjima za mlade pijniste i kamerne ansamble i ostvarila je značajne rezultate, kao što su laureat takmičenja Donne in musica u Kruševcu, prve nagrade na istoimenom takmičenju u Kragujevcu i na Festivalu mladih pijanista u Šapcu, nagrade na republičkim takmičenjima učenika i studenata muzike i takmičenjima u Šapcu, Ubu i Kovačici (Pijanističko takmičenje Wendl and Lung), druga nagrada na Međunarodnom pijanističkom takmičenju Banjalučki bijenale (2012) i prva nagrada a na Međunarodnom takmičenju u okviru Šopen festa (2017). Takođe je osvajala prve i druge nagrade na takmičenjima kao član kamernih sastava (Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije, takmičenje Davorin Jenko u Beogradu).
Nastupala je na koncertima u Beogradu (Kolarčeva zadužbina, Skupština grada Beograda, SANU, SKC, Ruski dom, ambasada Republike Poljske u Beogradu), Kragujevcu, Novom Sadu, Pančevu i Tuzli. Učestvovala je i na mnogim dobrotvornim i svečanim manifestacijama kao solista i klavirski saradnik. Nosilac je projekta Tajanstvene dirke sa mentorom prof. Marijom Ligeti-Balint, kroz koji je nastala zbirka kompozicija učenika iz profesorkine klase.

Loading...