Koncert soprana Tanje Andrijić, bas-baritona Svetozara Vujića i pijanistkinje Dobrile Miljković

15.10.2018., 20:00

Koncert realizujemo u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije.

Program:
Franc Šubert
Solo pesme iz ciklusa Winterreise, op. 89
Guten nacht
Erstarrung
Frulingstraume
Svetozar Vujić i Dobrila Miljković

Alban Berg
Solo pesme iz ciklusa Sieben frühe Lieder
Nacht
Schilflied
Die Nachtigall
Tanja Andrijić i Dobrila Miljković

Aleksandar Vujić
Kupovna pesma
Svetozar Vujić i Dobrila Miljković

Miroljub Aranđelović Rasinski
U vekove
Tanja Andrijić i Dobrila Miljković

Ivan Brkljačić
Da su meni oči tvoje
Tanja Andrijić, Svetozar Vujić i Dobrila Miljković

Maja Le Ru Obradović
Bazar četiri vetra
Tanja Andrijić, Svetozar Vujić i Dobrila Miljković

Biografije:
Svetozar J. Vujić je diplomirao na FMU u Beogradu u klasi prof. Gordane Jevtović Minov. U toku školovanja osvajao je brojne nagrade na međunarodnim i republičkim takmičenjima.
Kao solista je nastupao na festivalu u Kardici, na festivalu Tisin cvet, na otvaranju Niških horskih svečanosti, na festvalu Skopsko leto sa Akademskim horom SKC Niš i kamernim orkestrom FMU Skoplje pod vođstvom Suzane Kostić, kao i na NIMUS-u. Od koncertnih nastupa izdvajaju se koncert Veče srpske i mađarske muzike u Madlenijanumu 2007. godine, resital u Kući Kralja Petra 2010. godine, resitali u palati Foš u Lisabonu i Gradskoj kući u Kaškaišu u Portugaliji 2011. godine, kao i Autorsko veče A. S. Vujića u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine 2015. godine. Maja 2013. godine učestvovao je u premijernom izvođenju oratorijuma Golgota jasenovačka Aleksandra S. Vujića u Banskom dvoru u Banjaluci. Učestvovao je u predstavama operskog studija Narodonog pozorišta, kao i u međunarodnom projektu saradnje festivala Ars & Musica Antiqua Perast i Dani rane muzike u Šteglicu, Berlin (2007) u produkciji opera Orfej i Krunisanje Popeje Klaudija Monteverdija (gde je ostvario uloge Harona i Plutona, to jest Seneke i Merkurija). Godine 2006. je pohađao Međunarodnu letnju akademiju (ISA06) u okviru koje je ostvario uloge Don Alfonsa, Leporela i Maseta u projektu Sa Mocartom sve je opera, i majstorski kurs kod Sonje Gazarijan i Tomasa Hempsona kao gostujućeg profesora. Član je horskog ansambla opere Madlenijanum. Kao nastavnik solo-pevanja od 2010. do 2012. godine radio je u MŠ Mokranjac, a od 2016. godine radi u ŠOMO Petar Stojanović u Ubu.

mr Tanja Andrijić, operska i koncertna umetnica, dobitnica je Zlatne značke Kulturno prosvetne zajednice Srbije, i laureat na brojnim međunarodnim i državnim takmičenjima. Član je Udruženja muzičkih umetnika Srbije, osnivač i potpresednik Udruženja Hor Kraljica Marija i profesor solo pevanja u MŠ Mokranjac.
U avgustu 2018. godine je izdala svoj prvi kompakt disk Zvezdane note za izdavačku kuću PGP- RTS.
Svoje scensko iskustvo ostvarila je u glavnim ulogama u operama klasičnih i savremenih kompozitora u Državnoj operi u Berlinu, Lajpcigškoj operi, na Festivalu u Salcburgu uz pratnju Bečke filharmonije, kao i u Narodnom pozorištu u Beogradu i Makedonskom narodnom teatru u Skoplju. Održala je uspešne solističke koncerte u zemlji i inostranstvu, nastupajući zajedno sa umetnicima iz Boljšoj teatra, solistima Vojnog hora Aleksandrov iz Moskve, i solistima Ruskih kozaka. Često sarađuje sa Narodnim orkestrom RTS-a, kao i Umetničkim ansamblom ministarstva odbrane Stanislav Binički.
Magistrirala je i diplomirala na FMU u Beogradu, kao student sa najboljom prosečnom ocenom. Master studije je završila na Fakultetu muzičke umetnosti u Nemačkoj. Bila je član operskog studija u Narodnom pozorištu.
Kao dete je snimala dečije pesme za izdanja PGP, na albumu Fokenrol i učestvovala je u emisijama RTS-a Deco pevajte sa nama i Jugoslovenski pisci za decu. Bila je pobednica dečijeg festivala Beogradsko proleće, a tri puta za redom je bila pobednica dečijeg takmičenja Zlatna sirena.

Dobrila Miljković (rođena Vujić) je diplomirala klavir u klasi prof. Vladimira Ogarkova na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a specijalističke studije je završila u klasi doc. Sonje Lončar na odseku za kamernu muziku na FMU u Beogradu. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod Alda Čikolinija, Konstantina Boginoa, Svetlane Bogino, Nevene Popović, Dejana Sinadinovića, Jurija Kota i Vladimira Stojnića. Od 2009. godine zaposlena je kao klavirski saradnik u MŠ Mokranjac u Beogradu, na odseku za solo-pevanje.
Od 2014. godine je angažovana kao klavirski saradnik u Letnjoj školi u Pučišću (Brač). Bila je angažovana kao scenski korepetitor u Pozorištu na Terazijama u mjuziklu The Chorus line Marvina Himliša, i kao klavirski saradnik na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, na odseku za gudačke instrumente. Nastupala je u Francuskoj, Švajcarskoj, Grčkoj, Austriji, Rumuniji, Hrvatskoj, Republici Srpskoj i Srbiji.
Svirala je na festivalima, kao što su Bolsko lito (Hrvatska), u Kardici i Kaliviji (Grčka), Niškim letnjim svečanostima, Mermer i zvuci u Aranđelovcu i Tisin cvet u Novom Kneževcu. Član je Udruženja muzičkih umetnika Srbije od 2010. godine.

Loading...