Концерт сопрана Тање Андријић, бас-баритона Светозара Вујића и пијанисткиње Добриле Миљковић

15.10.2018., 20:00

Kонцерт реализујемо у сарадњи са Удружењем музичких уметника Србије.

Програм:
Франц Шуберт
Соло песме из циклуса Winterreise, оп. 89
Guten nacht
Erstarrung
Frulingstraume
Светозар Вујић и Добрила Миљковић

Албан Берг
Соло песме из циклуса Sieben frühe Lieder
Nacht
Schilflied
Die Nachtigall
Тања Андријић и Добрила Миљковић

Александар Вујић
Куповна песма
Светозар Вујић и Добрила Миљковић

Мирољуб Аранђеловић Расински
У векове
Тања Андријић и Добрила Миљковић

Иван Бркљачић
Да су мени очи твоје
Тања Андријић, Светозар Вујић и Добрила Миљковић

Маја Ле Ру Обрадовић
Базар четири ветра
Тања Андријић, Светозар Вујић и Добрила Миљковић

Биографије:
Светозар Ј. Вујић је дипломирао на ФМУ у Београду у класи проф. Гордане Јевтовић Минов. У току школовања освајао је бројне награде на међународним и републичким такмичењима.
Као солиста је наступао на фестивалу у Кардици, на фестивалу Тисин цвет, на отварању Нишких хорских свечаности, на фествалу Скопско лето са Академским хором СКЦ Ниш и камерним оркестром ФМУ Скопље под вођством Сузане Костић, као и на НИМУС-у. Од концертних наступа издвајају се концерт Вече српске и мађарске музике у Мадленијануму 2007. године, реситал у Кући Краља Петра 2010. године, реситали у палати Фош у Лисабону и Градској кући у Кашкаишу у Португалији 2011. године, као и Ауторско вече А. С. Вујића у Великој сали Коларчеве задужбине 2015. године. Маја 2013. године учествовао је у премијерном извођењу ораторијума Голгота јасеновачка Александра С. Вујића у Банском двору у Бањалуци. Учествовао је у представама оперског студија Народоног позоришта, као и у међународном пројекту сарадње фестивала Ars & Musica Antiqua Perast и Дани ране музике у Штеглицу, Берлин (2007) у продукцији опера Орфеј и Крунисање Попеје Клаудија Монтевердија (где је остварио улоге Харона и Плутона, то јест Сенеке и Меркурија). Године 2006. је похађао Међународну летњу академију (ИСА06) у оквиру које је остварио улоге Дон Алфонса, Лепорела и Масета у пројекту Са Моцартом све је опера, и мајсторски курс код Соње Газаријан и Томаса Хемпсона као гостујућег професора. Члан је хорског ансамбла опере Мадленијанум. Као наставник соло-певања од 2010. до 2012. године радио је у МШ Мокрањац, а од 2016. године ради у ШОМО Петар Стојановић у Убу.

мр Тања Андријић, оперска и концертна уметница, добитница је Златне значке Културно просветне заједнице Србије, и лауреат на бројним међународним и државним такмичењима. Члан је Удружења музичких уметника Србије, оснивач и потпреседник Удружења Хор Краљица Марија и професор соло певања у МШ Мокрањац.
У августу 2018. године је издала свој први компакт диск Звездане ноте за издавачку кућу ПГП- РТС.
Своје сценско искуство остварила је у главним улогама у операма класичних и савремених композитора у Државној опери у Берлину, Лајпцигшкој опери, на Фестивалу у Салцбургу уз пратњу Бечке филхармоније, као и у Народном позоришту у Београду и Македонском народном театру у Скопљу. Одржала је успешне солистичке концерте у земљи и иностранству, наступајући заједно са уметницима из Бољшој театра, солистима Војног хора Александров из Москве, и солистима Руских козака. Често сарађује са Народним оркестром РТС-а, као и Уметничким ансамблом министарства одбране Станислав Бинички.
Магистрирала је и дипломирала на ФМУ у Београду, као студент са најбољом просечном оценом. Мастер студије је завршила на Факултету музичке уметности у Немачкој. Била је члан оперског студија у Народном позоришту.
Као дете је снимала дечије песме за издања ПГП, на албуму Фокенрол и учествовала је у емисијама РТС-а Децо певајте са нама и Југословенски писци за децу. Била је победница дечијег фестивала Београдско пролеће, а три пута за редом је била победница дечијег такмичења Златна сирена.

Добрила Миљковић (рођена Вујић) је дипломирала клавир у класи проф. Владимира Огаркова на Академији уметности у Новом Саду, а специјалистичке студије је завршила у класи доц. Соње Лончар на одсеку за камерну музику на ФМУ у Београду. Усавршавала се на мајсторским курсевима код Алда Чиколинија, Константина Богиноа, Светлане Богино, Невене Поповић, Дејана Синадиновића, Јурија Кота и Владимира Стојнића. Од 2009. године запослена је као клавирски сарадник у МШ Мокрањац у Београду, на одсеку за соло-певање.
Од 2014. године је ангажована као клавирски сарадник у Летњој школи у Пучишћу (Брач). Била је ангажована као сценски корепетитор у Позоришту на Теразијама у мјузиклу The Chorus line Марвина Химлиша, и као клавирски сарадник на Академији лепих уметности у Београду, на одсеку за гудачке инструменте. Наступала је у Француској, Швајцарској, Грчкој, Аустрији, Румунији, Хрватској, Републици Српској и Србији.
Свирала је на фестивалима, као што су Болско лито (Хрватска), у Кардици и Каливији (Грчка), Нишким летњим свечаностима, Мермер и звуци у Аранђеловцу и Тисин цвет у Новом Кнежевцу. Члан је Удружења музичких уметника Србије од 2010. године.

Loading...