24. ФАФ / Фестивал ауторског филма / 24.11.

24.11.2018., 14:00

СУБОТА, 24 НОВЕМБАР: НАЈАВА ФИЛМОВА СА АУТОРСКОГ ФЕСТИВАЛ У ДКЦ-у

14.00 АЈКА,Русија, Немачка, Пољска, Казахстан, Кина, 2018, 100′

Драма

Редитељ: Сергеј Дворцевој

Глумци: Самал Јеслиамова, Александар Златополски

Mлада Киргистанка, Ајка, која илегално живи и ради на црно у Москви, оставља своју тек рођену бебу у болници да би се вратила на посао. После неког времена, бежећи од криминлаца који је прогоне због дугова, она се у очају враћа у болницу по бебу. У последњем тренутку буди се њен матерински инстикт.

Ове године је на фестивалу у Кану главна глумица добила Златну палму, а редитељ је био номинован за исто признање. Филм је монтирао наш прослављени монтажер Петар Марковић који већ дуги низ година ради са редитељем Дворцевојом.

16.30 ЈЕДАН ДАН, Мађарска, 2018, 99′

Драма

Редитељ: Софија Шилађи

Глумци: Софија Шамози, Лео Фиреди, Амбрус Барча

Ана има 40 година, увек је у журби. Има троје деце, мужа и финансијске бриге. Она посао извршава у року, даје обећања, води рачуна о кући и мисли на све. Али никада нема времена за свог мужа. Осећа да га губи, да неће моћи вечно избегавати оно што неминовно следи.

На фестивалу у Кану филм је освојио ФИПРЕСЦИ признање критике у Програму Semaine de la critique. На управо завршеном фестивалу Cameraimage, филм је био номинован за најбољу фотографију у категорији најбољег дебитатнстског остварења.

19.00 ЖИВОТ МЕЂУ ЗВЕЗДАМА, Француска, 2018, 110′

Драма

Редитељка: Клер Дени

Глумци: Роберт Патинсон, Жилијет Бинош

Монте је само један од неколико осуђеника на смрт који добијају шансу да уместо извршења казне оду у самоубилачку мисију у свемир, како би прикупљали енергију из црне рупе. Докторка која је са њима на мисији користи ситуацију у циљу сповођења свог експеримента током којег опсесивно истражује људску способност за репродукцију у свемиру. Суморна судбина и скучени простор у којем се посада налази доводе до бруталног насиља.

Клер Дени је на фестивалу у Сан Себастијану добила престижну ФИПРЕСЦИ награду.

21.30 WHITE EPILEPSY, Француска, 2012, 68′

Документарни филм

Редитељ: Филип Грандрије

У филму се појављују: Жан Никола Дафлон, Доминик Дипиј, Елен Рошто

Под слабом светлошћу, тело се полако креће, назирући се у тоталном мраку, Затим се појављује друго тело, жена. Сан или ноћна мора? Архаично или суштинско? Жеља или борба? Путовање кроз ноћ до граница смисла и визије.

 

 

Loading...