24. FAF / Festival autorskog filma / 25.11.

25.11.2018., 14:00

NEDELJA 25 NOVEMBAR: NAJAVA FILMOVA SA AUTORSKOG FESTIVALA

14.00 ŽIVI BRZO, UMRI POLAKO, Francuska, 2018, 132′,

Drama

Reditelj: Kristof Honore

Glumci: Vinsent Lakost, Pjer Deladonšan, Denis Podalides

Žak je pisac iz Pariza . Iako još uvek nije napunio 40 godina, više ne veruje da je bolji deo života pred njim. Na drugoj starni, Artur, student iz Bretanje, stalno je nasmejan; on odbija i da pomisli da postoji nešto u životu što nije moguće. Žak i Artur će se dopasti jedan drugom. Ali Žak zna da ta vrsta ljubavi mora da se živi i proživi brzo.

PROGRAM BANDE A PART

16.30 MONROVIJA, INDIJANA, SAD, 2018, 143′

Dokumentarni film

Reditelj: Frederik Vajzman

Film istražuje mali ruralni grad u srednjoj Americi ilustrujući kako se vrednosti poput službe zajednici, odgvornosti, razvoja duhovnog života, velikodušnosti i autentičnosti formiraju i doživljavaju uporedo sa konfliktnim stereotipima. Film daje kompleksan i nijansiran uvid u svakodnevni život u Monroviji; u život čiji uticaj i energija nisu uvek prepoznati u velikim gradovima na istočnoj i zapadnoj obali Amerike i u drugim zemljama.

19.00  SOFIJA, Francuska, Belgija, Katar, 2018, 80′

Drama

Rediteljka: Meriem Ben Barek Aloizi

Uloge: Maha Alemi, Lubna Azabal, Sara Perles

Na ručku sa svojom porodicom, Sofija doživljava silovite grčeve u stomaku. Njena rođaka Lena, student medicine, priskače u pomoć i brzo je pregleda. Iznenada, voda počinje da lije niz Sofijine butine i ona kreće da se porađa. Pošto poriče trudnoću, Lena je pod izgovorom da je vodi do apoteke, odvodi u bolnicu. Kada beba dodđe na svet, dve rođake kreću u očajničku potragu za ocem deteta da bi ga ubedile da prizna dete.

Rediteljka je za svoj film dobila glavnu nagardu za scenario u programu Certain regard na festivalu u Kanu ove godine, kao i nagradu FIPRESCI žirija na festivalu u Solunu.

PROGRAM POSVEĆEN REDITELJU  FILIPU GRANDRIJEU

20.30 UPRKOS NOĆI, Francuska, Kanada, 2015, 146′

 

Drama

Reditelj: Filip Grandrije

Glumci: Kristijan Mar, Arijan Labed, Roksan Meskida

Lens se vraća u Pariz da pronađe svoju jedinu istinsku ljubav, Madlen. Dok traje potraga za njom, mračni i okrutni svet porno industrije ga uvlači u svoje podzemlje.

Posle filma je predviđen razgovor sa rediteljem.

 

 

 

Loading...