24. ФАФ / Фестивал ауторског филма / 25.11.

25.11.2018., 14:00

НЕДЕЉА 25 НОВЕМБАР: НАЈАВА ФИЛМОВА СА АУТОРСКОГ ФЕСТИВАЛА

14.00 ЖИВИ БРЗО, УМРИ ПОЛАКО, Француска, 2018, 132′,

Драма

Редитељ: Кристоф Хоноре

Глумци: Винсент Лакост, Пјер Деладоншан, Денис Подалидес

Жак је писац из Париза . Иако још увек није напунио 40 година, више не верује да је бољи део живота пред њим. На другој старни, Артур, студент из Бретање, стално је насмејан; он одбија и да помисли да постоји нешто у животу што није могуће. Жак и Артур ће се допасти један другом. Али Жак зна да та врста љубави мора да се живи и проживи брзо.

ПРОГРАМ BANDE A PART

16.30 МОНРОВИЈА, ИНДИЈАНА, САД, 2018, 143′

Документарни филм

Редитељ: Фредерик Вајзман

Филм истражује мали рурални град у средњој Америци илуструјући како се вредности попут службе заједници, одгворности, развоја духовног живота, великодушности и аутентичности формирају и доживљавају упоредо са конфликтним стереотипима. Филм даје комплексан и нијансиран увид у свакодневни живот у Монровији; у живот чији утицај и енергија нису увек препознати у великим градовима на источној и западној обали Америке и у другим земљама.

19.00  СОФИЈА, Француска, Белгија, Катар, 2018, 80′

Драма

Редитељка: Мерием Бен Барек Алоизи

Улоге: Маха Алеми, Лубна Азабал, Сара Перлес

На ручку са својом породицом, Софија доживљава силовите грчеве у стомаку. Њена рођака Лена, студент медицине, прискаче у помоћ и брзо је прегледа. Изненада, вода почиње да лије низ Софијине бутине и она креће да се порађа. Пошто пориче трудноћу, Лена је под изговором да је води до апотеке, одводи у болницу. Када беба додђе на свет, две рођаке крећу у очајничку потрагу за оцем детета да би га убедиле да призна дете.

Редитељка је за свој филм добила главну нагарду за сценарио у програму Certain regard на фестивалу у Кану ове године, као и награду ФИПРЕСЦИ жирија на фестивалу у Солуну.

ПРОГРАМ ПОСВЕЋЕН РЕДИТЕЉУ  ФИЛИПУ ГРАНДРИЈЕУ

20.30 УПРКОС НОЋИ, Француска, Канада, 2015, 146′

 

Драма

Редитељ: Филип Грандрије

Глумци: Кристијан Мар, Аријан Лабед, Роксан Мескида

Ленс се враћа у Париз да пронађе своју једину истинску љубав, Мадлен. Док траје потрага за њом, мрачни и окрутни свет порно индустрије га увлачи у своје подземље.

После филма је предвиђен разговор са редитељем.

 

 

 

Loading...