24. FAF / Festival autorskog filma / 26.11. /

26.11.2018., 14:00

PONEDELJAK 26 NOVEMBAR: NAJAVA FILMOVA SA AUTORSKOG FESTIVALA

14.00 DUGO PUTOVANJE U NOĆ, Kina, Francuska, 2018, 140′

Drama

Režija: Bi Gan

Uloge:  Silvia Čang, Meng Li, Jue Huang, Jongzong Čen

Luo Hongvu vraća se u Kaili, svoj rodni grad iz kojeg je pobegao pre nekoliko godina. On započinje potragu za ženom koju voli i koju nikad nije mogao da zaboravi. Ona je rekla da je njeno ime Van Kuiven…

Film je bio u zvaničnoj konkurenciji festivala u Kanu i San Sebastianu.

16.30 

PROGRAM HRABRI BALKAN:  HEKTOR MALO: POSLEDNJI DAN U GODINI, Grčka, 2018, 25’11“

Rediteljka: Žaklin Lencu

Zora nakon novogodišnje noći sviće u automobilu okupanom mesečinom, a Sofija sanja ono što neće nikome ispričati: dok šeta pustinjom, saznaje da je bolesna. Pretvara se da je nije briga. Da li je ostala bez srca?

PROGRAM  HRABRI BALKAN: DOMA ZA BOŽIĆ, Hrvatska, 2018, 31’39“

Reditelj: Tomislav Đurinec

Tomislav, autor filma i glavni protagonista, odlazi za božićne praznike kod svoje porodice sa namerom da im nešto saopšti, dok oni misle da snima porodični portret

PROGRAM HRABRI BALKAN: OGRADA, Kosovo, Hrvatska, Francuska, 2018, 15′

Rediteljka: Lendita Zećiraj

Nekoliko žena koje pripadaju različitim generacijama iste porodice glasno se jedna drugoj suprotstavljaju, iznoseći stavove o životu, ljubavi, strasti i patrijarhatu. Kada se porodično okupljanje otrgne kontroli, najmlađi od njih – i jedini dečak – traži način da pobegne.

PROGRAM HRABRI BALKAN: INTERVJU, Bosna i Hercegovina, 2017, 17′

Reditelj: Nermin Hamzagić

Intervju je priča o stvarnim osobama koje se nađu u nameštenoj situaciji. Četiri mlade glumice dolaze na intervju za posao u dečijoj igraonici, potpuno nespremne za pitanja koja ih očekuju.

 

19.00 PROGRAM BANDE A PART:  SUDBINA, MOJA LJUBAV, PRVO PEVANJE, Francuska, Italija, 2017, 181′

Komedija

Reditelj: Abdelatif Hešiše

Glumci: Šain Bumedin, Ofeli Bau, Selim Kešiuše, Aleksia Šardar, Hefsia Herzi

Amin, mladi scenarista koji se nedavno preselio u Pariz, odlazi u svoj rodni grad na Mediteranu. Na letnjem odmoru provodi svoje vreme na plažama i u barovima sa prijateljima iz detinjstva. Jedne večeri upoznaje Jasmin, čije pevanje ga šarmira i sa kojom želi da doživi strast „kao u filmovima“. Jedan susret vodi do drugog … Preko svog najboljeg prijatelja, Amin se upoznaje sa velikim producentom koji letuje u svojoj vili i koji mu nudi sredstva za njegov prvi film. Sa svojim filmskim projektom, Jasmin i suprugom producenta koji mu se udvara, Amin se pronalazi u zbunjujućoj situaciji sa nekoliko izbora.

Film je na festivalu u Veneciji osvojio nagradu Peliccola d’Oro za producenta

22.00 GODINA MAJMUNA, Makedonija, 2018, 112′

Komedija

Reditelj: Vladimir Blaževski

Glumci: Igor Angelov, Bereda Rešit, Marija Kon

Film je meka politička satira o čudnovatom prijateljstvu između usamljenog majmuna i upravnika zoološkog vrta, u naopakom svetu tranzicije viđene očima šimpanze kome polazi za rukom da pobegne iz zoološkog vrta i time postane prkosni heroj na sumornom Balkanu.

 

 

 

 

 

 

 

Loading...