24. ФАФ / Фестивал ауторског филма / 26.11. /

26.11.2018., 14:00

ПОНЕДЕЉАК 26 НОВЕМБАР: НАЈАВА ФИЛМОВА СА АУТОРСКОГ ФЕСТИВАЛА

14.00 ДУГО ПУТОВАЊЕ У НОЋ, Кина, Француска, 2018, 140′

Драма

Режија: Би Ган

Улоге:  Силвиа Чанг, Менг Ли, Јуе Хуанг, Јонгзонг Чен

Луо Хонгву враћа се у Каили, свој родни град из којег је побегао пре неколико година. Он започиње потрагу за женом коју воли и коју никад није могао да заборави. Она је рекла да је њено име Ван Куивен…

Филм је био у званичној конкуренцији фестивала у Кану и Сан Себастиану.

16.30 

ПРОГРАМ ХРАБРИ БАЛКАН:  ХЕКТОР МАЛО: ПОСЛЕДЊИ ДАН У ГОДИНИ, Грчка, 2018, 25’11“

Редитељка: Жаклин Ленцу

Зора након новогодишње ноћи свиће у аутомобилу окупаном месечином, а Софија сања оно што неће никоме испричати: док шета пустињом, сазнаје да је болесна. Претвара се да је није брига. Да ли је остала без срца?

ПРОГРАМ  ХРАБРИ БАЛКАН: ДОМА ЗА БОЖИЋ, Хрватска, 2018, 31’39“

Редитељ: Томислав Ђуринец

Томислав, аутор филма и главни протагониста, одлази за божићне празнике код своје породице са намером да им нешто саопшти, док они мисле да снима породични портрет

ПРОГРАМ ХРАБРИ БАЛКАН: ОГРАДА, Косово, Хрватска, Француска, 2018, 15′

Редитељка: Лендита Зећирај

Неколико жена које припадају различитим генерацијама исте породице гласно се једна другој супротстављају, износећи ставове о животу, љубави, страсти и патријархату. Када се породично окупљање отргне контроли, најмлађи од њих – и једини дечак – тражи начин да побегне.

ПРОГРАМ ХРАБРИ БАЛКАН: ИНТЕРВЈУ, Босна и Херцеговина, 2017, 17′

Редитељ: Нермин Хамзагић

Интервју је прича о стварним особама које се нађу у намештеној ситуацији. Четири младе глумице долазе на интервју за посао у дечијој играоници, потпуно неспремне за питања која их очекују.

 

19.00 ПРОГРАМ BANDE A PART:  СУДБИНА, МОЈА ЉУБАВ, ПРВО ПЕВАЊЕ, Француска, Италија, 2017, 181′

Комедија

Редитељ: Абделатиф Хешише

Глумци: Шаин Бумедин, Офели Бау, Селим Кешиуше, Алексиа Шардар, Хефсиа Херзи

Амин, млади сценариста који се недавно преселио у Париз, одлази у свој родни град на Медитерану. На летњем одмору проводи своје време на плажама и у баровима са пријатељима из детињства. Једне вечери упознаје Јасмин, чије певање га шармира и са којом жели да доживи страст „као у филмовима“. Један сусрет води до другог … Преко свог најбољег пријатеља, Амин се упознаје са великим продуцентом који летује у својој вили и који му нуди средства за његов први филм. Са својим филмским пројектом, Јасмин и супругом продуцента који му се удвара, Амин се проналази у збуњујућој ситуацији са неколико избора.

Филм је на фестивалу у Венецији освојио награду Peliccola d’Oro за продуцента

22.00 ГОДИНА МАЈМУНА, Македонија, 2018, 112′

Комедија

Редитељ: Владимир Блажевски

Глумци: Игор Ангелов, Береда Решит, Марија Кон

Филм је мека политичка сатира о чудноватом пријатељству између усамљеног мајмуна и управника зоолошког врта, у наопаком свету транзиције виђене очима шимпанзе коме полази за руком да побегне из зоолошког врта и тиме постане пркосни херој на суморном Балкану.

 

 

 

 

 

 

 

Loading...