24. ФАФ / Фестивал ауторског филма / 30.11.

30.11.2018., 14:00

ПЕТАК 30 НОВЕМБАР: НАЈАВА ФИЛМОВА СА АУТОРСКОГ ФЕСТИВАЛА

14.00 СПЕЛЕОНАУТ, Србија, 57′

Документрни филм

Редитељ: Соља Ђекић

У филму учетвују: Милутин Вељковић, Александар Зограф, Арсеније Јовановић, Сречко Ћурчић, Александар Вељковић

Уочи човековог освајанја Месеца 1969 године, тридесетчетворогодишњи Милутин Вељковић креће на југоисток Србије са намером да проведе 15 месеци у неуређеној пећини Самар, дугачкој око два километра. Милутина није толико занимало да потуче рекорд у подземном самовању, колико да продре дубински у средину сличну ванземаљској. Разни одломци из Милутиновог пећинског дневника оживљавају обичне догађаје из тог периода самовања, као што су кување кафе, скупљање инсеката, али описују и драматична збивања каква су вађење сопственог зуба, чежњу за женом, борбу са поплавама и халуцинацијама.

Повезујући се са прадвним прецима, али и истражујући даљине космоса у дезинтегрисаном времену и простору, овај филм трага за нашим способностима и сврхом.

16.30 ПРОГРАМ BANDE A PART: УЛИЦА ЧУНГ ЈИНГ БРОЈ 1, Хонг Конг,2018,120’

Редитељ: Derek Sung – Kee Chiu

Глумци: Fish Liew, Neo Yau, Lo Chun Yip

Четири млада живота заувек су промењена када су постали део левичарских немира у Хонг Конгу 1967 године. Пола века касније, историја се понавља, четворо се суочава са сличним изазовима услед конфликта копнена Кина – Хонг Конг.

Филм је победио на фестивалу у Осаки.

19.00 АСАКО I & II, Јапан, Француска, 2018

Редитељ: Риусуке Хамагучи

Глумци: Масхиро Хигашиде, Ерика Карта, Саири Ито, Мисако Танака

Једног дана, Асакина прва љубав изненада нестаје. Две године касније она упознаје његовог савршеног двојника.

Филм је био у званичној селекцији фестивала у Кану

21.30 ГРАНИЦА, Шведска, Данска, 2018, 90′

Редитељ. Али Абаси

Глумци: Ева Меландер, Виктор Екерблом, Јоаким Олсон

Граничарка Тина има невероватан осећај да препозна кријумчарење. Али једнога дана са трајекта силази  човек сумњивог изгледа, кога није у могућности да прочита. Када не успе да дозна шта крије, она постаје опседнута њиме и његовом узнемирујућом ауром. Започиње истрагу која ће открити много више него што је очекивала: ускоро ће морати да се суочи са застрашујућим истинама о себи и човечанству.

Филм је победио у програму Certain regard на фестивалу у Кану ове године. Однео је главне награде и на фестивалима у Минхену, Лос анђелесу, Јерусалиму.

Loading...