Концерт пијанисткиње Наташе Пенезић

14.11.2018., 20:00

Наташа Пенезић је добитница овогодишње награде Невена Поповић коју додељује Катедра за клавир ФМУ за најзначајније уметничко остварење у години. Концерт се реализује у сарадњи са Факултетом музичке уметности у Београду.

Програм:
Фредерик Ржевски
A Life

Маурицио Кагел
MM51 (1976)

Фредерик Ржевски
Dear Diary
Winnsboro Cotton Mill Blues

Биографија:
Наташа Пенезић (1984) је дипломирала на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Светлане Богино. Завршила је мастер студије на Краљевском колеџу за музику у Стокхолму, и докторске студије на ФМУ у Београду под менторством проф. др Дубравке Јовичић (докторски уметнички пројекат Тумачење нових изражајних средстава у изабраним клавирским делима Пјера Булеза, Лучана Берија и Фредерика Ржевског). Од 2014. године ради на АУНС, као наставник вештина на Катедри за клавирски практикум. Учествовала је на фестивалима Aarhus Festival, Klangspuren IEMA, Euro Arts Music Festival, Aurora Festival, Kom och Hör, Citta di Chioggia, Musica in Laguna, European Clarinet Festival, Ring Ring, КоМА, KompArt и Палић филм фест. Наступала је са московским оркестром КРЕДО, Симфонијским оркестром из Кјође, ансамблом СИНК центра и КО Музикон. Од 2000. године је освојила низ награда на такмичењима у Србији, Италији и Француској. Након полуфинала на такмичењу Ljunggrenska tävlingen у Гетебургу, била је добитница стипендије Шведске Краљевске Академије за уметност. Активно сарађује са композиторима, међу којима се издвајају Фредерик Ржевски, Софија Губајдулина и Јасмина Митрушић.

Катедра за клавир Факултета музичке уметности од 2017. године, једном годишње, додељује награду Невена Поповић за најзначајније уметничко остварење у претходној календарској години. Под уметничким остварењем подразумевају се концерти са оркестром и реситали одржани у најзначајнијим салама у Београду у периоду календарске године. Награду могу добити студенти клавира основних, мастер, специјалистичких и докторских студија на Факултету музичке уметности. О добитнику награде одлучују наставници и сарадници Факултета музичке уметности чланови Катедре за клавир који предају главни предмет, на својој седници.

 

Loading...