Koncert polaznika MASTER ART AKADEMIJE

19.11.2018., 20:00

Master art akademija je osnovana u decembru 2014. godine, sa ciljem da na jednom mestu okupi što veći broj mladih umetnika, pružajući im paralelno neophodna dodatna usavršavanja van njihovih matičnih škola.

Program:
V. A. Mocart
Allegretto
L. Bekman
Jelkica
MIŠA SUDŽUKOVIĆ, violina
Klasa prof. Ana Veskov

G. F. Hendl
Sonata za violinu i klavir br. 3
Adagio
Allegro
MILICA JOVANOVIĆ, violina
Klasa: prof. Ksenija Pejović

Š. Berio
Koncert za violinu i orkestar a-mol
I Allegro maestoso
DUŠICA DIMITRIJEVIĆ, violina
Klasa prof. Ana Veskov

K. M. fon Veber
Poziv na ples, op. 65
LARA ARBAJTER, klavir
Klasa prof. Dragomir Bratić

K. Sen Sans
Introdukcija i rondo kapričiozo
SOFIJA GLAVIČIĆ, violina
Klasa prof. Ana Veskov

P. I. Čajkovski
Melodija
F. Vaksman
Fantazija Karmen
POLINA VAN DER REST (Belgija), violina
Klasa: prof. Igor Tkačuk

Klavirski saradnici:
Biserka Marović i Mirko Jorgović

Polaznici Master art akademije su održali preko 110 koncerata širom Srbije, takmičili su se na domaćim i međunarodnim takmičenjima, prisustvovali su različitim stručnim seminarima, predstavljajući se kao najperspektivniji među svojim vršnjacima. U okviru Master art akademija je organizovano oko deset majstorskih kurseva istaknutih profesora, kao što su Timur Meljniko, Georg Bajič (Austrija), Tatjana Balašova (Rusija), Igor Tkačuk (Belgija) i drugi.
Master art akademija svojim aktivnostima skreće pažnju i na sjajne profesore iz naše zemlje. Oni svojim požrtvovanjem, entuzijazmom, radom i zalaganjem svakodnevno aktivno učestvuju u formiranju buduće muzičke scene, pedagogije i kulture uopšte.
Organizovanje nastupa najperspektivnijih mladih talenata, pruža široj javnosti mogućnost da upozna naše buduće soliste od njihovog najranijeg detinjstva. Koncertna praksa pred mnogobrojnom publikom daje mladim umetnicima neophodnu sigurnost koja je potrebna na putu da postanu iskusn profesionalni muzički interpretatori.

Loading...