Концерт полазника МAСТЕР АРТ АКАДЕМИЈЕ

19.11.2018., 20:00

Мастер aрт aкадемија је основана у децембру 2014. године, са циљем да на једном месту окупи што већи број младих уметника, пружајући им паралелно неопходна додатна усавршавања ван њихових матичних школа.

Програм:
В. А. Моцарт
Allegretto
Л. Бекман
Јелкица
МИША СУЏУКОВИЋ, виолина
Класа проф. Ана Весков

Г. Ф. Хендл
Соната за виолину и клавир бр. 3
Adagio
Allegro
МИЛИЦА ЈОВАНОВИЋ, виолина
Класа: проф. Ксенија Пејовић

Ш. Берио
Концерт за виолину и оркестар а-мол
I Allegro maestoso
ДУШИЦА ДИМИТРИЈЕВИЋ, виолина
Класа проф. Ана Весков

К. М. фон Вебер
Позив на плес, оп. 65
ЛАРА АРБАЈТЕР, клавир
Класа проф. Драгомир Братић

К. Сен Санс
Интродукција и рондо капричиозо
СОФИЈА ГЛАВИЧИЋ, виолина
Класа проф. Ана Весков

П. И. Чајковски
Мелодија
Ф. Ваксман
Фантазија Кармен
ПОЛИНА ВАН ДЕР РЕСТ (Белгија), виолина
Класа: проф. Игор Ткачук

Клавирски сарадници:
Бисерка Маровић и Мирко Јорговић

Полазници Мастер арт академије су одржали преко 110 концерата широм Србије, такмичили су се на домаћим и међународним такмичењима, присуствовали су различитим стручним семинарима, представљајући се као најперспективнији међу својим вршњацима. У оквиру Мастер aрт aкадемија је организовано око десет мајсторских курсева истакнутих професора, као што су Тимур Мељнико, Георг Бајич (Аустрија), Татјана Балашова (Русија), Игор Ткачук (Белгија) и други.
Мастер aрт aкадемија својим активностима скреће пажњу и на сјајне професоре из наше земље. Они својим пожртвовањем, ентузијазмом, радом и залагањем свакодневно активно учествују у формирању будуће музичке сцене, педагогије и културе уопште.
Организовање наступа најперспективнијих младих талената, пружа широј јавности могућност да упозна наше будуће солисте од њиховог најранијег детињства. Концертна пракса пред многобројном публиком даје младим уметницима неопходну сигурност која је потребна на путу да постану искусн професионални музички интерпретатори.

Loading...