СЛОБОДНА ЗОНА СУБОТА 10. НОВЕМБАР

10.11.2018., 13:00

13 сати

FUTURE IS HERE!, Косово, Србија, 2018, 101′

(кратки филмови)

BAJRAKO,Косово *, 2018, 9′
р. Бењамин Менекше

Бајрако је празник који симболизује срећу, а који с великим поносом прославља ромска заједница.
О редитељу
Бењамин Менекше је рођен 2001. године у Призрену на Косову*. Похађа трећи разред Гимназије Гјон бузуку.

МООNCHILD, Косово*, 2018, 8′
редитељи:  Ајше Гаши, Диелза Билигбаши

Током осмомесечног стварања, Згјима је посетио микроскопски пријатељ. Он постање његов најбољи пријатељ и Згјим одлучује да га поведе у Живот. Овај пријатељ се у животу зове X хромозом. Као захвалност, овај пријатељ је дао Згјиму најслађе лице и најлепши осмех на свету.
О редитељима
Ајше Гаши је рођена 2000. године у Сувој Реци на Косову*, где је завршила основну и средњу школу.
Планира да студира медицину.
Диелза Билигбаши је рођена 2001. године у Сувој Реци на Косову*, где је завршила средњу школу. Воли фотографију, програмирање и графички дизајн. Жели да студира графички дизајн.

МАТRIX, Косово*, 2018, 6’
редитељ:  Мартин Xоџи

Цео нови свет се може наћи на улицама Призрена. Суочавајуц́и се с овим светом, суочавамо се са зависношћу и асоцијалним понашањем. Овај кратки документарац показује како се зависност развијала заједно са технологијом и како се ширила у свим старосним групама.
О редитељу
Мартин Xоџи је рођен 1999. године у Тирани у Албанији, где је завршио основну и средњу школу.Он је амбициозни млади редитељ и сниматељ који је радио кратке филмове као што је „Декомунисм“.

PA PËRKUFIZIM, Косово*, 2018, 6′
редитељ: Ера Скивјани

Приче о неким ликовима и о предрасудама и дискриминацији у нашем друштву.
О редитељки
Ера Скивјани је рођена 2000. године у Ђаковици где је завршила Гимназију “Хајдар Души”.

ШТОЈЗОВАЛЕ, Косово*, 2018, 12′

Редитељка: Флутура Балај

Штојзовале: магична бића албанске митологије која поседују натприродне моћи и изванредну лепоту. Та бића која често у шумама играју и певају, коначно су ухваћена људским оком. Након векова живота са нама, они нас позивају у своју мистичну стварност. Дозвољавајуц́и нам да упознамо њихове суперсиле, њихов прелеп свет и жељу за музиком, ова бића нам помажу да размислимо о пропуштеним приликама које смо имали и да их ценимо у стварном животу.
О редитељки
Флутура Балај је рођена 2000. године у Пећи на Косову*. Основну и средњу школу је завршила у Приштини, бавећи се писањем поезијем и свирањем бубњева, стварањем филмова и кувањем. Тренутно започиње студије физике и астрономије на Јакобс Универзитету у Немачкој.

THANK YOU AFRICA, THANK YOU EBOLA, Косово*, 2018, 6′
редитељ:  Леарт Рак

Мисија, један живот, превише опасности… 75 дана… изолација, плач, тужна лица. Убрзан рад срца, кад није било познато да ли постоји спас… емотивна промена, срећа без граница, осмех… Африка.
О редитељу
Леарт Рака је рођен у Качанику 2000. где је завршио основну и средњу

Loading...