SLOBODNA ZONA SUBOTA 10. NOVEMBAR

10.11.2018., 13:00

13 sati

FUTURE IS HERE!, Kosovo, Srbija, 2018, 101′

(kratki filmovi)

BAJRAKO,Kosovo *, 2018, 9′
r. Benjamin Menekše

Bajrako je praznik koji simbolizuje sreću, a koji s velikim ponosom proslavlja romska zajednica.
O reditelju
Benjamin Menekše je rođen 2001. godine u Prizrenu na Kosovu*. Pohađa treći razred Gimnazije Gjon buzuku.

MOONCHILD, Kosovo*, 2018, 8′
reditelji:  Ajše Gaši, Dielza Biligbaši

Tokom osmomesečnog stvaranja, Zgjima je posetio mikroskopski prijatelj. On postanje njegov najbolji prijatelj i Zgjim odlučuje da ga povede u Život. Ovaj prijatelj se u životu zove X hromozom. Kao zahvalnost, ovaj prijatelj je dao Zgjimu najslađe lice i najlepši osmeh na svetu.
O rediteljima
Ajše Gaši je rođena 2000. godine u Suvoj Reci na Kosovu*, gde je završila osnovnu i srednju školu.
Planira da studira medicinu.
Dielza Biligbaši je rođena 2001. godine u Suvoj Reci na Kosovu*, gde je završila srednju školu. Voli fotografiju, programiranje i grafički dizajn. Želi da studira grafički dizajn.

MATRIX, Kosovo*, 2018, 6’
reditelj:  Martin Xodži

Ceo novi svet se može naći na ulicama Prizrena. Suočavajući se s ovim svetom, suočavamo se sa zavisnošću i asocijalnim ponašanjem. Ovaj kratki dokumentarac pokazuje kako se zavisnost razvijala zajedno sa tehnologijom i kako se širila u svim starosnim grupama.
O reditelju
Martin Xodži je rođen 1999. godine u Tirani u Albaniji, gde je završio osnovnu i srednju školu.On je ambiciozni mladi reditelj i snimatelj koji je radio kratke filmove kao što je „Dekomunism“.

PA PËRKUFIZIM, Kosovo*, 2018, 6′
reditelj: Era Skivjani

Priče o nekim likovima i o predrasudama i diskriminaciji u našem društvu.
O rediteljki
Era Skivjani je rođena 2000. godine u Đakovici gde je završila Gimnaziju “Hajdar Duši”.

ŠTOJZOVALE, Kosovo*, 2018, 12′

Rediteljka: Flutura Balaj

Štojzovale: magična bića albanske mitologije koja poseduju natprirodne moći i izvanrednu lepotu. Ta bića koja često u šumama igraju i pevaju, konačno su uhvaćena ljudskim okom. Nakon vekova života sa nama, oni nas pozivaju u svoju mističnu stvarnost. Dozvoljavajući nam da upoznamo njihove supersile, njihov prelep svet i želju za muzikom, ova bića nam pomažu da razmislimo o propuštenim prilikama koje smo imali i da ih cenimo u stvarnom životu.
O rediteljki
Flutura Balaj je rođena 2000. godine u Peći na Kosovu*. Osnovnu i srednju školu je završila u Prištini, baveći se pisanjem poezijem i sviranjem bubnjeva, stvaranjem filmova i kuvanjem. Trenutno započinje studije fizike i astronomije na Jakobs Univerzitetu u Nemačkoj.

THANK YOU AFRICA, THANK YOU EBOLA, Kosovo*, 2018, 6′
reditelj:  Leart Rak

Misija, jedan život, previše opasnosti… 75 dana… izolacija, plač, tužna lica. Ubrzan rad srca, kad nije bilo poznato da li postoji spas… emotivna promena, sreća bez granica, osmeh… Afrika.
O reditelju
Leart Raka je rođen u Kačaniku 2000. gde je završio osnovnu i srednju

Loading...