NEBOJŠA GLOGOVAC Izložba fotografija

21.12.2018-05.03.2018, 19:00

NEBOJŠA GLOGOVAC

Izložba fotografija

Priredila: Maja Medić

21. 12. 2018 – 5. 3. 2019.

Filmska galerija DKC-a, Kolarčeva 6

Razgovor na otvaranju izložbe:

filmski reditelj Rajko Grlić i fotografkinja Maja Medić

Posle razgovora, besplatna projekcija filma Ustav Republike Hrvatske

Petak, 21. decembar 2018. u 19.00

Dvorana Kulturnog centra Beograda

Organizacija: Kulturni centar Beograda u saradnji s Jugoslovenskim dramskim pozorištem

Podrška: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Canon

Na kraju godine u kojoj nas je prerano napustio velikan našeg glumišta Nebojša Glogovac (1969–2018), ostavivši ovoj kulturi u nasleđe desetine vrhunskih uloga na filmu, televiziji i u pozorištu, ovim izborom fotografija želimo da na trenutak osvetlimo deo njegove čudesne i, verujemo, nezaboravne karijere. Od prvih pojavljivanja u Mijačevoj Velikoj pljački, TV-seriji Bolji život i filmu Vukovar, jedna priča, nizale su se brojne uloge koje su mu donele, pored drugih, i četiri godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta, dve nagrade „Miloš Žutić“, dve nagrade Sterijinog pozorja,  nagradu „Zoran Radmilović“, kao i nagradu „Car Konstantin“, šest Gran Prija na Filmskim susretima u Nišu i na kraju Zlatnu arenu u Puli za ulogu u filmu Ustav Republike Hrvatske reditelja Rajka Grlića.

Sa snimanja filma Klopka, autorka fotografije Maja Medić

Na otvaranju izložbe, koja se sastoji od preko četrdeset fotografija iz velikog broja filmova i predstava u kojima je Nebojša Glogovac ostvario svoje najznačajnije uloge, o njegovom opusu razgovaraće reditelj Rajko Grlić i fotografkinja Maja Medić, koja je priredila ovu izložbu. Posle razgovora će, ljubaznošću distributera Con Film-a, biti besplatno prikazan film Ustav Republike Hrvatske u znak sećanja na jednu od maestralnih i poslednjih Glogovčevih uloga, koji je o svom glumačkom pozivu rekao i sledeće:

Na neki način sam zahvalan ovom svom poslu, jer mnogo toga mogu da saznam kroz njega, mnogo puta sam dušu nahranio samo čitajući ta dela, a onda i igrajući ih uspeo sam da proživim i neke tuđe sudbine. Da bolje shvatim druge ljude. Gluma je škola duše.

Prodaja s popustom od 15%, ljubaznošću izdavačke kuće Laguna, i potpisivanje knjige Neispričane priče Rajka Grlića posle razgovora.

Zbog ograničenih kapaciteta i velikog interesovanja, molimo posetioce da svoje besplatne ulaznice za razgovor i projekciju filma preuzmu na blagajni Dvorane Kulturnog centra Beograda, radnim danom od 16 do 21.00, zaključno sa četvrtkom, 20.12. 2018.

Loading...