ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБЕ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАДА

22.12.2018., 13:00

ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБЕ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАДА
Субота, 22. децембар у 13.00

Окупљање у Галерији Артгет
Трг републике 5/I

Учествују: Иван Манојловић (уметнички директор програма Галерије АРТГЕТ за 2018. годину), Милан Алексић (уметник), Иван Шулетић (уметник), Зорана Ђаковић Миннити (кустоскиња Галерије Podroom)

Модерира: Катарина Костандиновић, историчарка уметности
Вођење кроз поставке у галеријама Културног центра Београда замишљено је као разговор са уметницима и кустосима актуелних изложби. Крећући се од Галерије АРТГЕТ и изложбе Милана Алексића Узорци, преко Ликовне галерије и изложбе Ивана Шулетића Уплашићу самог себе!, до изложбе у Галерији Podroom + канцеларије бр. 5, Међународног уметничког филма, шетња има за циљ да подстакне дијалог са публиком, покрене питања и дискусију, размену мишљења. Говорићемо о различитим садржајима кроз поставке, у галеријским просторима као местима инвентивности и промишљања о савременој визуелној и ликовној сцени.

Милан Алексић, УЗОРЦИ

Тридесет шест фотографија, осим 4 изузетка, у галеријском простору је представљено без рамова, распоређено у 4 целине. Свака од ових серија се састоји од по 9 фотографија, при чему је цела серија идентификована и названа једноставно према објекту који је фотографисан. Тако серије Стока, Куће, Дрвеће, Машине и Цркве садрже фотографије управо оних објеката који се недвосмислено могу сврстати у ове категорије.

Иван Шулетић, УПЛАШИЋУ САМОГ СЕБЕ!

Актуелна изложба Ивана Шулетића у Ликовној галерији представља занимљив и интригантан амбијент састављен од медијски разнородних презентација познатих и нових цртежа, слика, видео радова и објеката. У препознатљиву поетику слика града (Cityscape) које смо у уметничкој и излагачкој пракси овог аутора пратили кроз слике и цртеже великих формата рађене у традиционалним дисциплинама, са скицама преузетим из дигиталног медија, овог пута чини и поставка обгаћена и мултипликована у идејном и продукцијском смислу.

Међународни уметнички филм (Artists’Film International)

Галерија Вајтчапел из Лондона 2008. године покренула је пројекат у чијој реализацији учествује 18 институција из целога света, а циљ је пружање увида у глобални пресек стања уметничке продукције покретних слика. Програм сваког годишњег издања састављен је од уметничких филмова које предлажу партнерске институције на основу претходно задате теме, док се формати презентације мењају. На изложби у галерији Подроом + канцеларији бр. 5 приказани су уметнички филмови из последња два издања пројекта која окупљају радове тридесетак уметника, уметница и уметничких група који су се бавили темама сарадње, истине и односа између стварности и фикције.

Галерије Културног центра Београда су отворене сваког дана од 12:00 до 20:00, сем недељом и државним празницима.

Програм галерија подржавају Град Београд — Секретаријат за културу и Министарство културе и информисања Републике Србије.

Loading...