VOĐENJE KROZ IZLOŽBE U KULTURNOM CENTRU BEOGRADA

22.12.2018., 13:00

VOĐENJE KROZ IZLOŽBE U KULTURNOM CENTRU BEOGRADA
Subota, 22. decembar u 13.00

Okupljanje u Galeriji Artget
Trg republike 5/I

Učestvuju: Ivan Manojlović (umetnički direktor programa Galerije ARTGET za 2018. godinu), Milan Aleksić (umetnik), Ivan Šuletić (umetnik), Zorana Đaković Minniti (kustoskinja Galerije Podroom)

Moderira: Katarina Kostandinović, istoričarka umetnosti
Vođenje kroz postavke u galerijama Kulturnog centra Beograda zamišljeno je kao razgovor sa umetnicima i kustosima aktuelnih izložbi. Krećući se od Galerije ARTGET i izložbe Milana Aleksića Uzorci, preko Likovne galerije i izložbe Ivana Šuletića Uplašiću samog sebe!, do izložbe u Galeriji Podroom + kancelarije br. 5, Međunarodnog umetničkog filma, šetnja ima za cilj da podstakne dijalog sa publikom, pokrene pitanja i diskusiju, razmenu mišljenja. Govorićemo o različitim sadržajima kroz postavke, u galerijskim prostorima kao mestima inventivnosti i promišljanja o savremenoj vizuelnoj i likovnoj sceni.

Milan Aleksić, UZORCI

Trideset šest fotografija, osim 4 izuzetka, u galerijskom prostoru je predstavljeno bez ramova, raspoređeno u 4 celine. Svaka od ovih serija se sastoji od po 9 fotografija, pri čemu je cela serija identifikovana i nazvana jednostavno prema objektu koji je fotografisan. Tako serije Stoka, Kuće, Drveće, Mašine i Crkve sadrže fotografije upravo onih objekata koji se nedvosmisleno mogu svrstati u ove kategorije.

Ivan Šuletić, UPLAŠIĆU SAMOG SEBE!

Aktuelna izložba Ivana Šuletića u Likovnoj galeriji predstavlja zanimljiv i intrigantan ambijent sastavljen od medijski raznorodnih prezentacija poznatih i novih crteža, slika, video radova i objekata. U prepoznatljivu poetiku slika grada (Cityscape) koje smo u umetničkoj i izlagačkoj praksi ovog autora pratili kroz slike i crteže velikih formata rađene u tradicionalnim disciplinama, sa skicama preuzetim iz digitalnog medija, ovog puta čini i postavka obgaćena i multiplikovana u idejnom i produkcijskom smislu.

Međunarodni umetnički film (Artists’Film International)

Galerija Vajtčapel iz Londona 2008. godine pokrenula je projekat u čijoj realizaciji učestvuje 18 institucija iz celoga sveta, a cilj je pružanje uvida u globalni presek stanja umetničke produkcije pokretnih slika. Program svakog godišnjeg izdanja sastavljen je od umetničkih filmova koje predlažu partnerske institucije na osnovu prethodno zadate teme, dok se formati prezentacije menjaju. Na izložbi u galeriji Podroom + kancelariji br. 5 prikazani su umetnički filmovi iz poslednja dva izdanja projekta koja okupljaju radove tridesetak umetnika, umetnica i umetničkih grupa koji su se bavili temama saradnje, istine i odnosa između stvarnosti i fikcije.

Galerije Kulturnog centra Beograda su otvorene svakog dana od 12:00 do 20:00, sem nedeljom i državnim praznicima.

Program galerija podržavaju Grad Beograd — Sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Loading...