Концерт младих виолиниста Таре Лабан, Дуње Петковске и Милоша Бубала

28.01.2019., 20:00

На концерт ће наступити ученица МШ Моркањац из класе Владимира Васиљевића, Тара Лабан и студетни Факултета музичке уметности из класе Мадлен Стокић Васиљевић, Дуња Петковска и Милош Бубало, а клавирски сарадници биће Јасмина Раковић и Сања Петковић.

Програм:
Jозеф Сук
Appassionato, оп. 17

Шарл Огист де Берио
Балетске сцене, оп. 100

Анри Вјетан
Концерт за виолину бр. 4 у де-молу, оп. 31
I Andante – Moderato – Cadenza

ТАРА ЛАБАН
кл. сарадња: Јасмина Раковић
класа: професор Владимир Васиљевић

Јохан Себастијан Бах
Адађо и фуга у ге–молу, BWV 1001

ДУЊА ПЕТКОВСКА
класа: ванредни професор Мадлен Стокић Васиљевић

Јан Сибелијус
Концерт за виолину у де–молу, оп. 47
I Allegro moderato

МИЛОШ БУБАЛО
кл. сарадња: самостални уметнички сарадник Сања Петковић
класа ванредни професор Мадлен Стокић Васиљевић

Биографије:
Тара Лабан (2005) је почела да свира виолину са осам година. Освојила је престижне награде на такмичењима, од којих се издвајају прва награда (солиста) и лауреат (камерна музика) на Републичком такмичењу ученика музичких и балетских школа 2016. године, а друга награда 2018. године, прве награде на Међународном фестивалу гудача Stringfest у Сремској Митровици и Међународном такмичењу Фантаст у Бечеју 2017. године, као и прва награда на Међународним сусретима виолиниста у Сремским Карловцима, где је добитник и специјалне награде Ружица Ковач.Током лета 2018. године, први пут је учествовала на мизичком семинару и фестивалу Mozzart Italia у Нарнију, где је имала запажене наступе. Члан је и солиста Регионалне дечје филхармоније. Носилац је стипендије Фондације за младе таленте града Београда. Тара Лабан ученица је шестог разреда ОМШ Мокрањац у класи Проф. Владимира Васиљевића.

Дуња Петковска (Котор, 1995) је почела да свира у класи проф. Аните Поповић, у Основној музичкој школи у Херцег Новом. Средње музичко образовање започела је у СМШ у Требињу у класи проф. Весне Милојевић, а завршила у СМШ Коста Манојловић у Земуну. Тренутно је студент мастер студија на ФМУ у Београду у класи проф. Мадлен Стокић Васиљевић. Током школовања Дуња је освојила бројне награде на републичким и међународним такмичењима, како за соло наступе, тако и за наступе са различитим камерним ансамблима и оркестрима (Италија, Белгија, Грчка, Србија, Црна Гора, БиХ). Учествовала је на бројним фестивалима и у оквиру оркестарских пројеката као што су Фестивал Luci Della Ribalta (Италија), Euphony orchestra (Аустрија), Evmelia festival (Грчка), EMJ Neerpelt (Белгија). Наступала је у многим значајним салама у Србији и иностранству. Члан је оркестра Београдски симфоничари са којима редовно концертира по Србији и иностранству. Дуња је добитница многих државних стипендија, а тренутно је стипендиста Фонда за младе таленте Републике Србије, Доситеја.

Милош Бубало (Београд, 1995) је почео да свира виолину у МШ Др Војислав Вучковић. Тренутно је на основним студијама на ФМУ у класи проф. Мадлен Стокић Васиљевић. Похађао је мајсторске курсеве Стефана Миленковића, Олега Покхановског, Артиома Шишкова, Марије Маковске, Матије Маринковића и Мадлен Стокић Васиљевић. Милош је учествовао на Међународном фестивалу Luci Della Ribalta у Нарнију (Италија) у периоду од 2013. до 2016. године, као и 2018. године. Као солиста, свирао је у градовима широм Србије и у Италији. Освојио је другу награду на Међународном фестивалу гудача у Сремској Митровици 2015. године и трећу награду на такмичењу Premio Clivis у Риму 2017. године. Милош је стипендиста Фонда за младе таленте Републике Србије, Доситеја.

Јасмина Раковић (Београд, 1988) је завршила основне, мастер и специјалистичке студије клавира у класама проф. Наташе Митровић и проф. Нинослава Живковића. Усавршавала се у Холандији у класи проф. Франка ван де Лара на Конзерваторијуму у Амстердаму. Наступала је као солиста, камерни музичар и клавирски сарадник у свим значајним салама у Београду, широм Србије, као и у европским градовима (Амстердам, Минхен, Барселона, Праг, Милано, Рим). Усавршавала се на мајсторским курсевима код значајних пијаниста и педагога као што су Дмитри Башкиров, Хакон Аустбо, Дмитри Алексејев, Феликс Готлиб, Тамаш Унгар, Мајкл Лесли и Владимир Стојнић, захваљујући коме учествује у циклусу концерата Одабрани за одабране. Редовно наступа на фестивалима као што су Sona Mollet у Шпанији, Piano Summer у Врању, Piano City у Новом Саду, Piano Fest у Суботици и другим. Члан је клавирског дуа Барабар са пијанисткињом Ружицом Гојковић, са којом је 2018. године освојила трећу награду на међународном такмичењу Chopin Roma у Италији. Активно сарађује са виолинисткињом Мином Алексић. Запослена је у МШ Мокрањац као клавирски сарадник на гудачком одсеку.

Сања Петковић (Београд) је дипломирала на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Јокут Михаиловић, где је уписала постдипломске студије. Осим за солистичко, посебно интересовање има за камерно музицирање, чему се, након студија, посветила. Као клавирски сарадник је остварила бројне концерте и учествовала на многим такмичењима. Била је официјелни корепетитор на Међународном такмичењу Музичке омладине у Београду 1996. и 2006. године. У сардњи са виолинисткињом Јасном Максимовић снимила компакт диск Јоханес Брамс, сонате за виолину и клавир у издању ПГП-РТС. Ради као самостални уметнички сарадник на ФМУ у Београду.

Loading...