Koncert mladih violinista Tare Laban, Dunje Petkovske i Miloša Bubala

28.01.2019., 20:00

Na koncert će nastupiti učenica MŠ Morkanjac iz klase Vladimira Vasiljevića, Tara Laban i studetni Fakulteta muzičke umetnosti iz klase Madlen Stokić Vasiljević, Dunja Petkovska i Miloš Bubalo, a klavirski saradnici biće Jasmina Raković i Sanja Petković.

Program:
Jozef Suk
Appassionato, op. 17

Šarl Ogist de Berio
Baletske scene, op. 100

Anri Vjetan
Koncert za violinu br. 4 u de-molu, op. 31
I Andante – Moderato – Cadenza

TARA LABAN
kl. saradnja: Jasmina Raković
klasa: profesor Vladimir Vasiljević

Johan Sebastijan Bah
Adađo i fuga u ge–molu, BWV 1001

DUNJA PETKOVSKA
klasa: vanredni profesor Madlen Stokić Vasiljević

Jan Sibelijus
Koncert za violinu u de–molu, op. 47
I Allegro moderato

MILOŠ BUBALO
kl. saradnja: samostalni umetnički saradnik Sanja Petković
klasa vanredni profesor Madlen Stokić Vasiljević

Biografije:
Tara Laban (2005) je počela da svira violinu sa osam godina. Osvojila je prestižne nagrade na takmičenjima, od kojih se izdvajaju prva nagrada (solista) i laureat (kamerna muzika) na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola 2016. godine, a druga nagrada 2018. godine, prve nagrade na Međunarodnom festivalu gudača Stringfest u Sremskoj Mitrovici i Međunarodnom takmičenju Fantast u Bečeju 2017. godine, kao i prva nagrada na Međunarodnim susretima violinista u Sremskim Karlovcima, gde je dobitnik i specijalne nagrade Ružica Kovač.Tokom leta 2018. godine, prvi put je učestvovala na mizičkom seminaru i festivalu Mozzart Italia u Narniju, gde je imala zapažene nastupe. Član je i solista Regionalne dečje filharmonije. Nosilac je stipendije Fondacije za mlade talente grada Beograda. Tara Laban učenica je šestog razreda OMŠ Mokranjac u klasi Prof. Vladimira Vasiljevića.

Dunja Petkovska (Kotor, 1995) je počela da svira u klasi prof. Anite Popović, u Osnovnoj muzičkoj školi u Herceg Novom. Srednje muzičko obrazovanje započela je u SMŠ u Trebinju u klasi prof. Vesne Milojević, a završila u SMŠ Kosta Manojlović u Zemunu. Trenutno je student master studija na FMU u Beogradu u klasi prof. Madlen Stokić Vasiljević. Tokom školovanja Dunja je osvojila brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima, kako za solo nastupe, tako i za nastupe sa različitim kamernim ansamblima i orkestrima (Italija, Belgija, Grčka, Srbija, Crna Gora, BiH). Učestvovala je na brojnim festivalima i u okviru orkestarskih projekata kao što su Festival Luci Della Ribalta (Italija), Euphony orchestra (Austrija), Evmelia festival (Grčka), EMJ Neerpelt (Belgija). Nastupala je u mnogim značajnim salama u Srbiji i inostranstvu. Član je orkestra Beogradski simfoničari sa kojima redovno koncertira po Srbiji i inostranstvu. Dunja je dobitnica mnogih državnih stipendija, a trenutno je stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije, Dositeja.

Miloš Bubalo (Beograd, 1995) je počeo da svira violinu u MŠ Dr Vojislav Vučković. Trenutno je na osnovnim studijama na FMU u klasi prof. Madlen Stokić Vasiljević. Pohađao je majstorske kurseve Stefana Milenkovića, Olega Pokhanovskog, Artioma Šiškova, Marije Makovske, Matije Marinkovića i Madlen Stokić Vasiljević. Miloš je učestvovao na Međunarodnom festivalu Luci Della Ribalta u Narniju (Italija) u periodu od 2013. do 2016. godine, kao i 2018. godine. Kao solista, svirao je u gradovima širom Srbije i u Italiji. Osvojio je drugu nagradu na Međunarodnom festivalu gudača u Sremskoj Mitrovici 2015. godine i treću nagradu na takmičenju Premio Clivis u Rimu 2017. godine. Miloš je stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije, Dositeja.

Jasmina Raković (Beograd, 1988) je završila osnovne, master i specijalističke studije klavira u klasama prof. Nataše Mitrović i prof. Ninoslava Živkovića. Usavršavala se u Holandiji u klasi prof. Franka van de Lara na Konzervatorijumu u Amsterdamu. Nastupala je kao solista, kamerni muzičar i klavirski saradnik u svim značajnim salama u Beogradu, širom Srbije, kao i u evropskim gradovima (Amsterdam, Minhen, Barselona, Prag, Milano, Rim). Usavršavala se na majstorskim kursevima kod značajnih pijanista i pedagoga kao što su Dmitri Baškirov, Hakon Austbo, Dmitri Aleksejev, Feliks Gotlib, Tamaš Ungar, Majkl Lesli i Vladimir Stojnić, zahvaljujući kome učestvuje u ciklusu koncerata Odabrani za odabrane. Redovno nastupa na festivalima kao što su Sona Mollet u Španiji, Piano Summer u Vranju, Piano City u Novom Sadu, Piano Fest u Subotici i drugim. Član je klavirskog dua Barabar sa pijanistkinjom Ružicom Gojković, sa kojom je 2018. godine osvojila treću nagradu na međunarodnom takmičenju Chopin Roma u Italiji. Aktivno sarađuje sa violinistkinjom Minom Aleksić. Zaposlena je u MŠ Mokranjac kao klavirski saradnik na gudačkom odseku.

Sanja Petković (Beograd) je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Jokut Mihailović, gde je upisala postdiplomske studije. Osim za solističko, posebno interesovanje ima za kamerno muziciranje, čemu se, nakon studija, posvetila. Kao klavirski saradnik je ostvarila brojne koncerte i učestvovala na mnogim takmičenjima. Bila je oficijelni korepetitor na Međunarodnom takmičenju Muzičke omladine u Beogradu 1996. i 2006. godine. U sardnji sa violinistkinjom Jasnom Maksimović snimila kompakt disk Johanes Brams, sonate za violinu i klavir u izdanju PGP-RTS. Radi kao samostalni umetnički saradnik na FMU u Beogradu.

Loading...