FEST ČETVRTI DAN / 26. FEBRUAR

26.02.2019., 12:00

12.00 VELIKI MISTIČNI CIRKUS

Film govori o pet generacija istog cirkusa u porodičnom vlasništvu. Od početka rada Velikog mističnog cirkusa 1910. godine do danas, gledaoci će uz pomoć Selavija, majstora ceremonije koji nikad neće ostariti, pratiti avanture i ljubavi porodice Knips, od svog vrhunca preko dekadencije, do neočekivanog završetka. Ovo je film u kome se stvarnost i fantazija udružuju u mističnom univerzumu.

DRŽAVA: Brazil 2018
PROGRAM:FEST PREDSTAVLJA
TRAJANJE: 105’
REŽIJA:Carlos Diegues
ULOGE:Jesuita Barbosa, Vincent Cassel, Bruna Linzmeyer, Rafael Lozano, Marina Provenzzano, Juliano Cazarré, Flora Diegues, Luiza Mariani, Mariana Ximenes, …

14.30 POD SENKOM SUMNJE

David je mlad, srećan čovek. Ima voljenu ženu, dvoje preslatke dece i grupu bliskih prijatelja s kojima porodično letuje. Međutim, po povratku sa planine Vogezi, gde je boravio sa prijateljima, Davida odvode na saslušanje u policiju u vezi sa jednim ubistvom. Istragom se ubrzo utvrđuje da David, ispod besprekorne maske, baš i nema tako savršen život. U njegovom okruženju, senka sumnje počinje da se širi i formiraju se klanovi sa oprečnim mišljenjima.

Belgija, Francuska, Švajcarska / , 2017
PROGRAM: FOKUS EVROPA
TRAJANJE:90’
REŽIJA:Samuel Tilman
ULOGE: Fabrizio Rongione, Natacha Régnier, Baptiste Lalieu, Myriem Akheddiou, Yoann Blanc

17.00 POŠTAREVA PALATA

Krajem 19. veka, Žozef Ferdinand Ševal je običan poštar koji svakoga dana raznosi poštu od sela do sela širom departmana Drom. Kao samac, doživljava potres u životu kada upozna ženu iz snova, filomenu. Iz njihove veze rađa se ćerka, Alis. Zarad svog deteta, koje voli najviše na svetu, Ševal se upušta u lud poduhvat: da sagradi za nju, samo svojim rukama, neverovatnu palatu. Nikada ne ometen životnim nedaćama, ovaj obični čovek neće odustati i posvetiće 33 godine svoga života da bi stvorio jedno izuzetno delo: „Idealnu palatu“.

DRŽAVA:Francuska 2018
PROGRAM:FOKUS EVROPA
TRAJANJE: 105’
REŽIJA: Nils Tavernier
ULOGE:Jacques Gamblin, Laetitia Casta, Florence Thomassin, Bernard Le Coq

19.30 SIBEL

Dvadesetpetogodišnja Sibel živi sa svojim ocem i sestrom u skrovitom selu u planinama crnomorskog regiona Turske. Sibel je nema, ali ona komunicira koristeći pradavni zvižduk jezika tog područja. Odbačena od svojih seljana, ona neumorno lovi vuka za koga se kaže da se šunja po obližnjoj šumi, što je izazivajući strahove i fantazije među seoskim ženama. Tamo prelazi put s beguncem. Povređen, preteći i ranjiv, on je prvi koji je gleda drugim očima.

DRŽAVA:Turska, Francuska, Nemačka, Luksemburg, 2018
PROGRAM:FOKUS EVROPA
TRAJANJE: 95’
REŽIJA:Guillaume Giovanetti, Çagla Zencirci
ULOGE: Damla Sönmez, Emin Gürsoy, Erkan Kolçak Köstendil, Elit İşcan, Meral Çetinkaya, Sevval Tezcan

22.00 ALEKSANDRA

Aleksandra i njena majka, Draginja, zaljubljene su u istog čoveka, Radeta. Svaka, na svoj način, pokušava da se iskobelja iz rutine, usamljenosti, sivila, slabosti, kroz tu romansu. Aleksandra želi da pronađe svoj identitet, a Draginji je očito lakše da kontroliše i vodi mali porodični posao, nego emotivni život, pa i odnos sa kćerkom.

DRŽAVA: Srbija 2019
PROGRAM: FEST PREDSTAVLJA
TRAJANJE:72’
REŽIJA: Saša Radojević
ULOGE:Milutin Milošević, Tatjana Venčelovski, Jelena Šušnjar, Ljuma Penov, Dubravka Kovjanić, Anđelija Vujović

 

 

Loading...