FEST DRUGI DAN / 24. FEBRUAR

24.02.2019., 12:00

12.00 ARKTIK

Čovek koji je ostao zarobljen na Arktiku nakon avionske nesreće mora da odluči da li da ostane u relativnoj sigurnosti svog improvizovanog kampa ili da krene na opasno putovanje u nepoznato, u nadi da će uspeti da se spase.

Država: Island / Iceland, 2017
Program:Fokus Evropa
Trajanje: 97’
Režija: Joe Penna
Scenario:Joe Penna, Ryan Morrison
Uloge: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir

14.30 PTICE SELICE

U pustinji La Guahira, u severnoj Kolumbiji, tumačenje znakova i snova, moć predskazanja, talismana i neke vrlo jake tradicije, održavaju kulturu Vaju naroda i drže zajedno sve klanove na teritoriji koju su ‚‚branili od pirata, Engleza, Španaca i raznih vlasti“. Ali krajem šezdesetih godina, ukazuju se prilike za trgovinu marihuanom.

Država: Kolumbija, Danska, Meksiko 2018
Program: Fest predstavlja
Trajanje:125’
Režija: Cristina Gallego, Ciro Guerra
Scenario: Maria Camila Arias, Jacques Toulemonde Vidal
Uloge: Natalia Reyes, Carmiña Martínez, José Acosta, Jhon Narváez

17.00 PRISNI NEPRIJATELJI

Dri i Manuel su prijatelji od detinjstva odrasli u Pariskom getu, koji su krenuli različitim putevima u životu: Manuel se odlučuje za život kriminalca, dok Dri postaje policajac. Kada Manuelov najveći posao krene po zlu, njih dvojica se ponovo susreću i shvataju da su potrebni jedan drugome da bi opstali u surovom svetu. 

Država: Belgija, Francuska / 2018
Program: Fokus Evropa
Trajanje:111′
Režija: David Oelhoffen
Scenario:Jeanne Aptekman, David Oelhoffen
Uloge: Matthias Schoenaerts, Reda Kateb, Adel Bencherif, Sofiane Zermani

19.30 NE OSTAVLJAJ TRAG

Vil i njegova kćerka tinejdžerka Tom godinama vode naizgled idiličan život u jednom velikom prirodnom rezervatu u Oregonu. Daleko od ljubopitljivih očiju vlasti, oni tragaju za hranom i Vil uči pametnu i radoznalu Tom kako veštinama preživljavanja, tako i moralnim vrednostima. Kada ih konačno otkriju, odvode ih iz rezervata i predaju nadležnim socijalnim službama, koje čine sve što je moguće da otac i kćerka ostanu zajedno. Ali prilagođavanje društvu ne ide lako, posebno Vilu, vojnom vetaranu koji pati od posttraumatskog stresnog poremećaja, dok je Tom rastrazana između odanosti ocu i sopstvenih želja.

Država: SAD 2018
Program: Fest 47
Trajanje:109’
Režija: Debra Granik
Scenario: Debra Granik, Anne Rosellini
Uloge: Thomasin McKenzie, Ben Foster, Jeffery Rifflard, Jeff Kober, Dale Dickey

22.00 STUDIO 54

Studio 54 je bio epicentar hedonizma sedamdesetih – mesto koje je ne samo redefinisalo noćni klub, već je i simbolizovalo čitavu eru. Njegovi suvlasnici, Ijan Šrejdžer i Stiv Rubel, dva prijatelja iz Bruklina, kao da su došli niotkuda da bi ođednom predvodili novu vrstu njujorškog društva. Sada, 39 godina nakon što je baršunasto uže prvi put zategnuto duž klupskog posvećenog praga, dugometražni dokumentarni film govori pravu priču o najvećem klubu svih vremena.

Država: SAD 2018
Program: DokuFest
Trajanje: 98’
Režija: Matt Tyrnauer
Uloge: Farrah Fawcett, Liza Minnelli, Michael Jackson

 

Loading...