ФЕСТ ДРУГИ ДАН / 24. ФЕБРУАР

24.02.2019., 12:00

12.00 АРКТИК

Човек који је остао заробљен на Арктику након авионске несреће мора да одлучи да ли да остане у релативној сигурности свог импровизованог кампа или да крене на опасно путовање у непознато, у нади да ће успети да се спасе.

Држава: Исланд / Iceland, 2017
Програм:Фокус Европа
Трајање: 97’
Режија: Јое Пенна
Сценарио:Joe Penna, Ryan Morrison
Улоге: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir

14.30 ПТИЦЕ СЕЛИЦЕ

У пустињи Ла Гуахира, у северној Колумбији, тумачење знакова и снова, моћ предсказања, талисмана и неке врло јаке традиције, одржавају културу Вају народа и држе заједно све кланове на територији коју су ‚‚бранили од пирата, Енглеза, Шпанаца и разних власти“. Али крајем шездесетих година, указују се прилике за трговину марихуаном.

Држава: Колумбија, Данска, Мексико 2018
Програм: Фест представља
Трајање:125’
Режија: Cristina Gallego, Ciro Guerra
Сценарио: Maria Camila Arias, Jacques Toulemonde Vidal
Улоге: Natalia Reyes, Carmiña Martínez, José Acosta, Jhon Narváez

17.00 ПРИСНИ НЕПРИЈАТЕЉИ

Дри и Мануел су пријатељи од детињства одрасли у Париском гету, који су кренули различитим путевима у животу: Мануел се одлучује за живот криминалца, док Дри постаје полицајац. Када Мануелов највећи посао крене по злу, њих двојица се поново сусрећу и схватају да су потребни један другоме да би опстали у суровом свету. 

Држава: Белгија, Француска / 2018
Програм: Фокус Европа
Трајање:111′
Режија: David Oelhoffen
Сценарио:Jeanne Aptekman, David Oelhoffen
Улоге: Matthias Schoenaerts, Reda Kateb, Adel Bencherif, Sofiane Zermani

19.30 НЕ ОСТАВЉАЈ ТРАГ

Вил и његова кћерка тинејџерка Том годинама воде наизглед идиличан живот у једном великом природном резервату у Орегону. Далеко од љубопитљивих очију власти, они трагају за храном и Вил учи паметну и радозналу Том како вештинама преживљавања, тако и моралним вредностима. Када их коначно открију, одводе их из резервата и предају надлежним социјалним службама, које чине све што је могуће да отац и кћерка остану заједно. Али прилагођавање друштву не иде лако, посебно Вилу, војном ветарану који пати од посттрауматског стресног поремећаја, док је Том растразана између оданости оцу и сопствених жеља.

Држава: САД 2018
Програм: Фест 47
Трајање:109’
Режија: Дебра Граник
Сценарио: Дебра Граник, Anne Rosellini
Улоге: Thomasin McKenzie, Ben Foster, Jeffery Rifflard, Jeff Kober, Dale Dickey

22.00 СТУДИО 54

Студио 54 је био епицентар хедонизма седамдесетих – место које је не само редефинисало ноц́ни клуб, вец́ је и симболизовало читаву еру. Његови сувласници, Ијан Шрејџер и Стив Рубел, два пријатеља из Бруклина, као да су дошли ниоткуда да би ођедном предводили нову врсту њујоршког друштва. Сада, 39 година након што је баршунасто уже први пут затегнуто дуж клупског посвец́еног прага, дугометражни документарни филм говори праву причу о највец́ем клубу свих времена.

Држава: САД 2018
Програм: ДокуФест
Трајање: 98’
Режија: Matt Tyrnauer
Улоге: Farrah Fawcett, Liza Minnelli, Michael Jackson

 

Loading...