FEST PETI DAN / 27. FEBRUAR

27.02.2019., 12:00

12.00 SIBEL

Dvadesetpetogodišnja Sibel živi sa svojim ocem i sestrom u skrovitom selu u planinama crnomorskog regiona Turske. Sibel je nema, ali ona komunicira koristeći pradavni zvižduk jezika tog područja. Odbačena od svojih seljana, ona neumorno lovi vuka za koga se kaže da se šunja po obližnjoj šumi, što je izazivajući strahove i fantazije među seoskim ženama. Tamo prelazi put s beguncem. Povređen, preteći i ranjiv, on je prvi koji je gleda drugim očima.

DRŽAVA: Turska, Francuska, Nemačka, Luksemburg, 2018
PROGRAM: FOKUS EVROPA
TRAJANJE: 95’
REŽIJA: Guillaume Giovanetti, Çagla Zencirci
ULOGE: Damla Sönmez, Emin Gürsoy, Erkan Kolçak Köstendil, Elit İşcan, Meral Çetinkaya, Sevval Tezcan

14.30 ALEKSANDRA

Aleksandra i njena majka, Draginja, zaljubljene su u istog čoveka, Radeta. Svaka, na svoj način, pokušava da se iskobelja iz rutine, usamljenosti, sivila, slabosti, kroz tu romansu. Aleksandra želi da pronađe svoj identitet, a Draginji je očito lakše da kontroliše i vodi mali porodični posao, nego emotivni život, pa i odnos sa kćerkom.

DRŽAVA: Srbija 2019
PROGRAM: FEST PREDSTAVLJA
TRAJANJE:72’
REŽIJA: Saša Radojević
ULOGE: Milutin Milošević, Tatjana Venčelovski, Jelena Šušnjar, Ljuma Penov, Dubravka Kovjanić, Anđelija Vujović

17.00 HEJ!

Tokom kasne večernje zabave, grupa prijatelja ima duhovnu seansu. Oni u šali pokušavaju da dođu u dodir sa duhom Aleksandra Velikog. Međutim, umesto duha drevnog vođe, pravi premijer Makedonije se materijalizuje među njima. Preko noći, grupa prijatelja nenamerno postaje otmičar premijera i on postaje njihov neželjeni talac.

Makedonija / Macedonia, 2018
PROGRAM: FOKUS EVROPA
TRAJANJE: 90’
REŽIJA: Vasil Hristov
ULOGE:Kiril Korunovski, Nikolina Kujaca, Oliver Mitkovski, Igor Angelov, Jordan Simonov, Sofija Nasevska, Aleksandar Mikic, Jelena Jovanova

19.30 ŠAFARIKOVA 19

Grofica i Anja sede sa gostima Borisom, Sergejom i Ivanom u elegantno namesštenom salonu koji se nalazi u polurazrušenoj kući. Večera je u toku. Grofica zakljucčuje kako joj je kuća u kojoj se nalaze veoma poznata, dok isti zaključak ima i Anja. Ubrzo, Grofica shvata da je Anja njena ćerka, a da je kuća u kojoj se nalaze njihova. Sve postaje cčudno kada Grofica obrati pazžnju na goste, hranu i picće. Ne može da shvati zašto su oni tu, i zašto bi ona priredila skupocenu večeru kad je nedavno sav svoj novac potrosšila. Anja i Grofica predosećaju da sutra nešto strašno treba da se desi. Da stvar bude gora, u kuću joj dolaze muzičari…

Srbija 2018
PROGRAM:FEST PREDSTAVLJA
TRAJANJE:19’
REŽIJA: Lana Pavkov
ULOGE: Jasna Đuričić, Jovana Gavrilović, Sunčica Milanović, Ivan Marković, Deneš Debrei

 PLANINA

Priča o čoveku koji nakon gubitka majke počinje da radi sa doktorom koji je specijalista za lobotomiju i psihoterapiju.

SAD
PROGRAM: FEST 47
TRAJANJE: 106’
REŽIJA: Rick Alverson
ULOGE: Jeff Goldblum, Tye Sheridan, Denis Lavant, Hannah Gross, Udo Kier

22.00 F20

Marina otpočinje vezu sa Filipom, mladićem koji većinu svog vremena provodi igrajući video igrice. Ubedivši ga da ukrade novac njenog oca da odu u provod na plažu, sve prerasta u noćnu moru.

Hrvatska 2018
PROGRAM: FOKUS EVROPA
TRAJANJE: 90’
REŽIJA: Arsen Anton Ostojić
ULOGE: Filip Mayer, Romina Tonković, Mladen Vulić, Alen Liverić, Lana Ujević, Robert Budak

 

Loading...