ФЕСТ ПЕТИ ДАН / 27. ФЕБРУАР

27.02.2019., 12:00

12.00 СИБЕЛ

Двадесетпетогодишња Сибел живи са својим оцем и сестром у скровитом селу у планинама црноморског региона Турске. Сибел је нема, али она комуницира користец́и прадавни звиждук језика тог подручја. Одбачена од својих сељана, она неуморно лови вука за кога се каже да се шуња по оближњој шуми, што је изазивајући страхове и фантазије међу сеоским женама. Тамо прелази пут с бегунцем. Повређен, претец́и и рањив, он је први који је гледа другим очима.

ДРЖАВА: Турска, Француска, Немачка, Луксембург, 2018
ПРОГРАМ: ФОКУС ЕВРОПА
ТРАЈАЊЕ: 95’
РЕЖИЈА: Guillaume Giovanetti, Çagla Zencirci
УЛОГЕ: Damla Sönmez, Emin Gürsoy, Erkan Kolçak Köstendil, Elit İşcan, Meral Çetinkaya, Sevval Tezcan

14.30 АЛЕКСАНДРА

Александра и њена мајка, Драгиња, заљубљене су у истог човека, Радета. Свака, на свој начин, покушава да се искобеља из рутине, усамљености, сивила, слабости, кроз ту романсу. Александра жели да пронађе свој идентитет, а Драгињи је очито лакше да контролише и води мали породични посао, него емотивни живот, па и однос са кћерком.

ДРЖАВА: Србија 2019
ПРОГРАМ: ФЕСТ ПРЕДСТАВЉА
ТРАЈАЊЕ:72’
РЕЖИЈА: Саша Радојевић
УЛОГЕ: Милутин Милошевић, Татјана Венчеловски, Јелена Шушњар, Љума Пенов, Дубравка Ковјанић, Анђелија Вујовић

17.00 ХЕЈ!

Током касне вечерње забаве, група пријатеља има духовну сеансу. Они у шали покушавају да дођу у додир са духом Александра Великог. Међутим, уместо духа древног вође, прави премијер Македоније се материјализује међу њима. Преко ноц́и, група пријатеља ненамерно постаје отмичар премијера и он постаје њихов нежељени талац.

Македонија / Мацедониа, 2018
ПРОГРАМ: ФОКУС ЕВРОПА
ТРАЈАЊЕ: 90’
РЕЖИЈА: Васил Христов
УЛОГЕ:Кирил Коруновски, Николина Кујаца, Оливер Митковски, Игор Ангелов, Јордан Симонов, Софија Насевска, Александар Микиц, Јелена Јованова

19.30 ШАФАРИКОВА 19

Грофица и Ања седе са гостима Борисом, Сергејом и Иваном у елегантно намесштеном салону који се налази у полуразрус̌еној кући. Вечера је у току. Грофица закљуцчује како јој је кућа у којој се налазе веома позната, док исти закључак има и Ања. Убрзо, Грофица схвата да је Ања њена ћерка, а да је кућа у којој се налазе њихова. Све постаје цчудно када Грофица обрати пазжњу на госте, храну и пицће. Не може да схвати зашто су они ту, и зашто би она приредила скупоцену вечеру кад је недавно сав свој новац потросшила. Ања и Грофица предосећају да сутра нешто страшно треба да се деси. Да ствар буде гора, у кућу јој долазе музичари…

Србија 2018
ПРОГРАМ:ФЕСТ ПРЕДСТАВЉА
ТРАЈАЊЕ:19’
РЕЖИЈА: Лана Павков
УЛОГЕ: Јасна Ђуричић, Јована Гавриловић, Сунчица Милановић, Иван Марковић, Денеш Дебреи

 ПЛАНИНА

Прича о човеку који након губитка мајке почиње да ради са доктором који је специјалиста за лоботомију и психотерапију.

САД
ПРОГРАМ: ФЕСТ 47
ТРАЈАЊЕ: 106’
РЕЖИЈА: Rick Alverson
УЛОГЕ: Jeff Goldblum, Tye Sheridan, Denis Lavant, Hannah Gross, Udo Kier

22.00 Ф20

Марина отпочиње везу са Филипом, младићем који већину свог времена проводи играјући видео игрице. Убедивши га да украде новац њеног оца да оду у провод на плажу, све прераста у ноћну мору.

Хрватска 2018
ПРОГРАМ: ФОКУС ЕВРОПА
ТРАЈАЊЕ: 90’
РЕЖИЈА: Арсен Антон Остојић
УЛОГЕ: Филип Маyер, Ромина Тонковић, Младен Вулић, Ален Ливерић, Лана Ујевић, Роберт Будак

 

Loading...