FEST PRVI DAN / 23.FEBRUAR

23.02.2019., 12:00

12.00 ROBI MILER – ŽIVOT U SVETLOSTI

Reditelj i direktor fotografije Kler Pajman imala je pristup hiljadama osmomilimetarskih video dnevnika, fotografijama i polaroidima koje je Miler slikao dok je radio na više od sedamdeset dugometražnih filmova tokom svoje karijere, često sa stalnim saradnicima kao što su Vim Venders, Džim Džarmuš i Lars fon Trir. Film prepliće te slike sa delovima filmova, stvarajući tok i kinematografski kontinuum. Rad Robija Milera poredi se sa slikarima Vermerom i Hopeom, takođe majstorima svetla. Čak i kad su završeni filmovi, njegove slike se i dalje kreću. Svetlost nikada ne bledi jer on uvek ostavlja prostor da osvetli ljudske emocije.

Holandija, Nemačka / 2018
Program: DokuFest
Trajanje: 86’
Režija: Claire Pijman
Uloge: Robby Müller, Wim Wenders, Jim Jarmusch

14.30 ROBERT MIČAM – FINE DEVOJKE NE OSTAJU NA DORUČKU

Film slavi život ozloglašenog holivudskog „lošeg momka“, Roberta Mičama.

SAD, 2018
Program: DokuFest
Trajanje: 93′
Režija: Bruce Weber
Uloge: Robert Mitchum, Johnny Depp, John Mitchum, Frances Fisher, Emie Amemiya, Bob Stevens, Benicio del Toro, Al Ruddy, Liam Neeson

17:00 DIJAMANTINO

Dijamantino, najveća svetska fudbalska zvezda, gubi svoj specijalni osećaj za loptu i, osramoćen, završava karijeru. Tragajući za novim smislom života, internacionalna ikona kreće na urnebesnu odiseju i na tom putu susreće se sa neo-fašizmom, izbegličkom krizom, genetskim modifikacijama i poterom za izvorom genijalnosti.

Portugalija, Francuska, Brazil / Portugal Brazil, 2018
Program:Fest predstavlja
Trajanje: 92′
Režija:Gabriel Abrantes, Daniel Schmidt
Scenario:Gabriel Abrantes, Daniel Schmidt
Uloge:Carloto Cotta, Cleo Tavares, Anabela Moreira, Margarida Moreira, Carla Maciel, Filipe Vargas, Manuela Moura Guedes, Joana Barrios, Maria Leite

19:30 ARKTIK

Čovek koji je ostao zarobljen na Arktiku nakon avionske nesreće mora da odluči da li da ostane u relativnoj sigurnosti svog improvizovanog kampa ili da krene na opasno putovanje u nepoznato, u nadi da će uspeti da se spase.

Island , 2017
PROGRAM:FOKUS EVROPA
TRAJANJE: 97’
REŽIJA:Joe Penna
ULOGE:Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir

22:00 PTICE SELICE

U pustinji La Guahira, u severnoj Kolumbiji, tumačenje znakova i snova, moć predskazanja, talismana i neke vrlo jake tradicije, održavaju kulturu Vaju naroda i drže zajedno sve klanove na teritoriji koju su ‚‚branili od pirata, Engleza, Španaca i raznih vlasti“. Ali krajem šezdesetih godina, ukazuju se prilike za trgovinu marihuanom.

DRŽAVA:Kolumbija, Danska, Meksiko / Kolumbia , 2018
PROGRAM: FEST PREDSTAVLJA
TRAJANJE:125’
REŽIJA:Cristina Gallego, Ciro Guerra
ULOGE:Natalia Reyes, Carmiña Martínez, José Acosta, Jhon Narváez

 

 

Loading...