FEST TREĆI DAN / 25. FEBRUAR

25.02.2019., 12:00

12.00 NE OSTAVLJAJ TRAG

Vil i njegova kćerka tinejdžerka Tom godinama vode naizgled idiličan život u jednom velikom prirodnom rezervatu u Oregonu. Daleko od ljubopitljivih očiju vlasti, oni tragaju za hranom i Vil uči pametnu i radoznalu Tom kako veštinama preživljavanja, tako i moralnim vrednostima. Kada ih konačno otkriju, odvode ih iz rezervata i predaju nadležnim socijalnim službama, koje čine sve što je moguće da otac i kćerka ostanu zajedno. Ali prilagođavanje društvu ne ide lako, posebno Vilu, vojnom vetaranu koji pati od posttraumatskog stresnog poremećaja, dok je Tom rastrazana između odanosti ocu i sopstvenih želja.

SAD 2018
PROGRAM: FEST 47
TRAJANJE: 109’
REŽIJA: Debra Granik
ULOGE: Thomasin McKenzie, Ben Foster, Jeffery Rifflard, Jeff Kober, Dale Dickey

14.30 STUDIO 54

Studio 54 je bio epicentar hedonizma sedamdesetih – mesto koje je ne samo redefinisalo noćni klub, već je i simbolizovalo čitavu eru. Njegovi suvlasnici, Ijan Šrejdžer i Stiv Rubel, dva prijatelja iz Bruklina, kao da su došli niotkuda da bi odjednom predvodili novu vrstu njujorškog društva. Sada, 39 godina nakon što je baršunasto uže prvi put zategnuto duž klupskog posvećenog praga, dugometražni dokumentarni film govori pravu priču o najvećem klubu svih vremena.

SAD 2018
PROGRAM: DOKUFEST
TRAJANJE: 98’
REŽIJA: Matt Tyrnauer
ULOGE: Farrah Fawcett, Liza Minnelli, Michael Jackson

17.00 DOBAR DAN ZA POSAO

Martin Turk je rođen 1978. godine u Trstu. Diplomirao je filmsku režiju na Akademiji za pozorište, radio, film i televiziju AGRFT u Ljubljani, 2004. godine. Režirao je nekoliko kratkih filmova koji su prikazani širom sveta i osvojili su više nagrada. Godine 2009. izabran je za učešće u 18. Cinéfondation rezidenciji u Kanu, a 2012. snimio je svoj prvi dugometražni film, Nahrani me z besedami.

Bosna i Hercegovina, Turska, Slovenija / , 2018
PROGRAM: FOKUS EVROPA
TRAJANJE: 75’
REŽIJA: Martin Turk
ULOGE: Aleksandar Seksan, Maja Zećo, Senad Alihodžić, Ermin Sijamija, Mladen Nelević, Muhamed Hadžović, Adijan Kulovac

19.30 VELIKI MISTIČNI CIRKUS

Film govori o pet generacija istog cirkusa u porodičnom vlasništvu. Od početka rada Velikog mističnog cirkusa 1910. godine do danas, gledaoci će uz pomoć Selavija, majstora ceremonije koji nikad neće ostariti, pratiti avanture i ljubavi porodice Knips, od svog vrhunca preko dekadencije, do neočekivanog završetka. Ovo je film u kome se stvarnost i fantazija udružuju u mističnom univerzumu.

DRŽAVA:Brazil 2018
PROGRAM: FEST PREDSTAVLJA
TRAJANJE: 105’
REŽIJA: Carlos Diegues
ULOGE: Jesuita Barbosa, Vincent Cassel, Bruna Linzmeyer, Rafael Lozano, Marina Provenzzano, Juliano Cazarré, Flora Diegues, Luiza Mariani, Mariana Ximenes, …

22.00 POD SENKOM SUMNJE

David je mlad, srećan čovek. Ima voljenu ženu, dvoje preslatke dece i grupu bliskih prijatelja s kojima porodično letuje. Međutim, po povratku sa planine Vogezi, gde je boravio sa prijateljima, Davida odvode na saslušanje u policiju u vezi sa jednim ubistvom. Istragom se ubrzo utvrđuje da David, ispod besprekorne maske, baš i nema tako savršen život. U njegovom okruženju, senka sumnje počinje da se širi i formiraju se klanovi sa oprečnim mišljenjima.

© Marianne Grimont

Država: Belgija, Francuska, Švajcarska / , 2017
Program: Fokus Evropa
Trajanje: 90’
Režija: Samuel Tilman
Scenario: Samuel Tilman
Uloge: Fabrizio Rongione, Natacha Régnier, Baptiste Lalieu, Myriem Akheddiou, Yoann Blanc

Loading...