Koncert klarinetiste Vladimira Stanišića

18.02.2019., 20:00

Mladi klarinetista Vladimir Stanišić nastupiće u saradnji sa pijanistkinjom Mionom Barbul, ali i kao član kvinteta zajedno sa Sonjom Momirov, Anom Katić, Frančeskom Grgin i Anđelom Krstevom. Specijalna gošća koncerta je violončelistkinja Anđela Krsteva koja će uz klavirsku saradnju Nede Hofman izvesti Poperovu Tarantelu op.33.

Program:
Robert Šuman
Fantastični komadi, op. 73
Zart und mit Ausdruck
Lebhaft, leicht
Rasch und mit Feuer

Fransoa Devijen
Sonata za klarinet br. 2
Allegro con spiritoso
Adaio
Rondo – Allegretto

VLADIMIR STANIŠIĆ i MIONA BARBUL


David Poper
Tarantela, op. 33

ANĐELA KRSTEVA i NEDA HOFMAN


Volfgang Amadeus Mocart

iz Kvinteta za klarinet, K. 581
I Allegro

VLADIMIR STANIŠIĆ, klarinet
SONJA MOMIROV, violina
ANA KATIĆ, violina
FRANČESKA GRGIN, viola
ANĐELA KRSTEVA, violončelo

Biografije:
Vladimir Stanišić (1997) je započeo muzičko obrazovanje u klasi prof. Nikole Grujevskog u MŠ Jovan Bandur u Pančevu, a nastavio kod prof. Kiš Šamua u čijoj klasi je i završio osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Studira u klasi Ognjena Popovića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Postigao je značajne rezultate na takmičenjima, od kojih se izdvajaju prve nagrade na međunarodnim takmičenjima u Požarevcu (2014) i Davorin Jenko u Beograd (2015, 2017), kao i Lauerat na takmičnjeu u Skoplju (2017). Član je kamernih ansambala i sastava Beogradski simfoničari sa kojima redovno nastupa. Nastupao je na pančevačkom Classic Fest-u. Usavršavao se kod najistaknutijih klarinetista, među kojima su Ognjen Popović i Andjei Maevski. Nastupao je u mnogim gradovima  Srbije, kao i u inostranstvu (Nemačka, Slovenija, Crna Gora, Makedonija). Kao kamerni muzičar je sarađivao sa solistima kao što su Ognjen Popović, Nenad Vasić, Nenad Janković i Bojan Pešić. Prošle godine je radio kao profesor klarineta u Muzičkoj školi u Pančevu.

Miona Barbul (1989, Pančevo) je završila OMŠ Jovan Bandur u klasi prof. Ivana Dinića u rodnom gradu. Srednju muzičku školu je završila kod prof. Gabriele Dinić. Studije klavira je započela na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. Zorana Jančića, a nastavila na FMU u Beogradu kod prof. Nataše Mitrović, u čijoj klasi je diplomirala i završila master studije. Prošle godine je završila specijalističke studije na Katedri za kamernu muziku u klasi prof. Tee Dimitrijević. Osvajala je nagrade na mnogim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu, a ističu se treća nagrada na Otvorenom takmičenju Davorin Jenko u Beogradu, druga na Evroregionalnom festivalu Alma Cornea Ionescu u Temišvaru i treća nagrada na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu. Dobitnik je stipendije Ministarstva prosvete, kao i nagrade grada Pančeva kao jedan od najboljih studenata grada. Kao solista i kamerni izvođač nastupala je u Beogradu, Vranju, Nišu, Belfortu (Francuska) i drugim gradovima. Učestvovala je na festivalu Boljšoj (Mokra Gora, 2014). Nastupa kao saradnik Simfonijskog orkestra RTS (svirajući čelestu). Pedagoškim radom je počela da se bavi u MŠ Josif Marinković u Vršcu, a nastavila je kao profesor klavira i klavirski saradnik u Baletskoj školi Dimitrije Parlić u Pančevu.

Loading...