Концерт кларинетисте Владимира Станишића

18.02.2019., 20:00

Млади кларинетиста Владимир Станишић наступиће у сарадњи са пијанисткињом Мионом Барбул, али и као члан квинтета заједно са Соњом Момиров, Аном Катић, Франческом Гргин и Анђелом Крстевом. Специјална гошћа концерта је виолончелисткиња Анђела Крстева која ће уз клавирску сарадњу Неде Хофман извести Поперову Тарантелу оп.33.

Програм:
Роберт Шуман
Фантастични комади, оп. 73
Zart und mit Ausdruck
Lebhaft, leicht
Rasch und mit Feuer

Франсоа Девијен
Соната за кларинет бр. 2
Allegro con spiritoso
Adaio
Rondo – Allegretto

ВЛАДИМИР СТАНИШИЋ и МИОНА БАРБУЛ


Давид Попер
Тарантела, оп. 33

АНЂЕЛА КРСТЕВА и НЕДА ХОФМАН


Волфганг Амадеус Моцарт

из Квинтета за кларинет, K. 581
I Allegro

ВЛАДИМИР СТАНИШИЋ, кларинет
СОЊА МОМИРОВ, виолина
АНА КАТИЋ, виолина
ФРАНЧЕСКА ГРГИН, виола
АНЂЕЛА КРСТЕВА, виолончело

Биографије:
Владимир Станишић (1997) је започео музичко образовање у класи проф. Николе Грујевског у МШ Јован Бандур у Панчеву, а наставио код проф. Киш Шамуа у чијој класи је и завршио основно и средње музичко образовање. Студира у класи Огњена Поповића на Факултету музичке уметности у Београду. Постигао је значајне резултате на такмичењима, од којих се издвајају прве награде на међународним такмичењима у Пожаревцу (2014) и Даворин Јенко у Београд (2015, 2017), као и Лауерат на такмичњеу у Скопљу (2017). Члан је камерних ансамбала и састава Београдски симфоничари са којима редовно наступа. Наступао је на панчевачком Classic Fest-у. Усавршавао се код најистакнутијих кларинетиста, међу којима су Огњен Поповић и Андјеи Маевски. Наступао је у многим градовима  Србије, као и у иностранству (Немачка, Словенија, Црна Гора, Македонија). Као камерни музичар је сарађивао са солистима као што су Огњен Поповић, Ненад Васић, Ненад Јанковић и Бојан Пешић. Прошле године је радио као професор кларинета у Музичкој школи у Панчеву.

Миона Барбул (1989, Панчево) је завршила ОМШ Јован Бандур у класи проф. Ивана Динића у родном граду. Средњу музичку школу је завршила код проф. Габриеле Динић. Студије клавира је започела на Факултету уметности у Нишу у класи проф. Зорана Јанчића, а наставила на ФМУ у Београду код проф. Наташе Митровић, у чијој класи је дипломирала и завршила мастер студије. Прошле године је завршила специјалистичке студије на Катедри за камерну музику у класи проф. Тее Димитријевић. Освајала је награде на многим такмичењима у Србији и иностранству, а истичу се трећа награда на Отвореном такмичењу Даворин Јенко у Београду, друга на Еврорегионалном фестивалу Alma Cornea Ionescu у Темишвару и трећа награда на Међународном такмичењу младих пијаниста у Шапцу. Добитник је стипендије Министарства просвете, као и награде града Панчева као један од најбољих студената града. Као солиста и камерни извођач наступала је у Београду, Врању, Нишу, Белфорту (Француска) и другим градовима. Учествовала је на фестивалу Бољшој (Мокра Гора, 2014). Наступа као сарадник Симфонијског оркестра РТС (свирајући челесту). Педагошким радом је почела да се бави у МШ Јосиф Маринковић у Вршцу, а наставила је као професор клавира и клавирски сарадник у Балетској школи Димитрије Парлић у Панчеву.

Loading...