Koncert trija harmonika „Ars Futura“

18.02.2019., 21:00

Trio čine Vasilije Stamenković, Marko Dražić i Damir Vasiljević Toskić. Od 2013. godine aktivno nastupaju i osvajaju prestižne nagrade na međunarodnim festivalima i takmičenjima u Srbiji i inostranstvu.

Program:
Modest Petrovič Musorgski
Stari zamak iz Slike s izložbe (ar. D. Vasiljević Toskić)

Vladislav Zolotarjov
Rondo kapričozo

Johan Sebastijan Bah
Koncert za orgulje br. 2 u a–molu (prema Vivaldiju op. 3/8), BWV 593
Allegro
Adagio
Allegro

Vjačeslav Černikov
Nokturno (ar. D. Vasiljević Toskić)

Frank Angelis
Enterijer (ar. D. Vasiljević Toskić)

Anatolij Ljadov
Muzička kutija

Damir Vasiljević Toskić
Viber Jam

Jan Tirsen
J’y Suis Jamais, muzika iz filma Čudesna sudbina Amelije Pulen (ar. D. Vasiljević Toskić)

Milivoje Marković
Muzika iz filma Povratak otpisanih (ar. D. Vasiljević Toskić)

Džon Bari
Dr. No, muzika iz filma Džejms Bond (ar. D. Vasiljević Toskić)

Biografije:
Članovi trija Ars Futura od 2013. godine aktivno nastupaju i osvajaju prestižne nagrade na međunarodnim festivalima i takmičenjima u Srbiji i inostranstvu. Održali su koncerte širom Srbije, između ostalog i u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Nastupali su u emisijama RTS–a (Šarenica i Jutarnji program), kao i na TV Hram (Stubovi kulture). Održali su celovečernji koncert na jubilarnom 10. muzičkom festivalu Ledamus u Leskovcu.
Članovi trija su nosioci brojnih priznanja i pobednici takmičenja iz različitih muzičkih disciplina. Aktivno deluju kao solisti i pedagozi. Njiihovi učenici su osvojili prestižne nagrade i postižu zapažene razultate u našoj zemlji i inostranstvu. Intencija delovanja trija je popularizacija harmonike i muzike za harmoniku. Repertoar trija čine dela različitih muzičkih epoha, kao i transkripcije i obrade popularnih kompozicija.

Vasilije Stamenković (Leskovac, 1988) je pohađao MŠ Stanislav Binički u Leskovcu u klasi prof. Tomislava Đorđevića i prof. Dragiše Milanovića. Diplomirao je na Slobomir P univerzitetu u Bijeljini u klasi profesora mr. Vojina Vasovića.
Od 2013. godine je član vokalne grupe Libero iz Leskovca. Nastupao je kao solista i član vokalno–instrumentalnih ansambla sa Kraljevskim gudačima Svetog Đorđa iz Beograda, Kamernim orkestrom Amoroso, kao i sa mnogim istaknutim kompozitorima i dirigentima poput Darinke Matić Marović, Svetislava Božića, Aleksandra Vujića i Stanka Šepića.
Predaje u MŠ Stanislav Binički u Leskovcu od 2011. godine.

Marko Dražić (Lazarevac, 1987) je zavrišo OMŠ Marko Tajčević u Lazarevcu u klasi prof. Nataše Maksimović, i SMŠ Dr. Miloje Milojević u Kragujevcu u klasi prof. Vladimira Mandića. Diplomirao je na FILUM u Kragujevcu u klasi dr. Zorana Rakića.Tokom školovanja je bio dobitnik više nagrada na domaćim i inostranim takmičenjima i festivalima.
Aktivan je na polju pedagoškog rada o čemu svedoči preko pedeset prestižnih nagrada njegovih učenika na domaćim i međunarodnim festivalima i takmičenjima. Od 2017. godine angažovan je od strane pozorišta Puls teatar iz Lazarevca kao član orkestra za predstavu Vrapčić.

Damir Vasiljević Toskić (Sremska Mitrovica, 1988) je završio OMŠ Teodor Toša Andrejević u Rumi u klasi Gorana Petrovića, i SMŠ Petar Krančević u klasi prof. Nade Vještice. Osnovne studije je završio na Slobomir P univerzitetu, kao student generacije, u klasi prof. Vojina Vasovića. Master studije je završio 2013. godine.
Nosilac je brojnih nagrada, od kojih su najznačajnije Svetosavska povelja opštine Ruma za prestižne nagrade iz društvenih i prirodnih nauka, muzike i sporta, nagrade grada Sremska Mitrovica za izuzetan uspeh, Vlade Srbije za doprinos razvoju kulture, kao i Pokrajinske Vlade za vrhunske rezultate u oblasti muzike. Nosilac je nagrade u ime Kraljevskog Doma Karađorđevića za izvanredni uspeh u završenom srednjem obrazovanju.
Od 2010. godine radi u OMŠ Teodor Toša Andrejević. Njegovi učenici su dobitnici sto osamdeset prestižnih nagrada na republičkim, internacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Često učestvuje u radu stručnih žirija na takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Loading...