Концерт трија хармоника „Арс Футура“

18.02.2019., 21:00

Трио чине Василије Стаменковић, Марко Дражић и Дамир Васиљевић Тоскић. Од 2013. године активно наступају и освајају престижне награде на међународним фестивалима и такмичењима у Србији и иностранству.

Програм:
Mодест Петрович Mусоргски
Стари замак из Слике с изложбе (ар. Д. Васиљевић Тоскић)

Владислав Золотарјов
Рондо капричозо

Јохан Себастијан Бах
Концерт за оргуље бр. 2 у а–молу (према Вивалдију оп. 3/8), BWV 593
Allegro
Adagio
Allegro

Вјачеслав Черников
Ноктурно (ар. Д. Васиљевић Тоскић)

Франк Ангелис
Ентеријер (ар. Д. Васиљевић Тоскић)

Aнатолиј Љадов
Музичка кутија

Дамир Васиљевић Тоскић
Viber Jam

Јан Тирсен
J’y Suis Jamais, музика из филма Чудесна судбина Амелије Пулен (ар. Д. Васиљевић Тоскић)

Миливоје Марковић
Музика из филма Повратак отписаних (ар. Д. Васиљевић Тоскић)

Џон Бaри
Dr. No, музика из филма Џејмс Бонд (ар. Д. Васиљевић Тоскић)

Биографије:
Чланови трија Арс Футура од 2013. године активно наступају и освајају престижне награде на међународним фестивалима и такмичењима у Србији и иностранству. Одржали су концерте широм Србије, између осталог и у Задужбини Илије М. Коларца. Наступали су у емисијама РТС–а (Шареница и Јутарњи програм), као и на ТВ Храм (Стубови културе). Одржали су целовечерњи концерт на јубиларном 10. музичком фестивалу Ледамус у Лесковцу.
Чланови трија су носиоци бројних признања и победници такмичења из различитих музичких дисциплина. Активно делују као солисти и педагози. Њиихови ученици су освојили престижне награде и постижу запажене разултате у нашој земљи и иностранству. Интенција деловања трија је популаризација хармонике и музике за хармонику. Репертоар трија чине дела различитих музичких епоха, као и транскрипције и обраде популарних композиција.

Василије Стаменковић (Лесковац, 1988) је похађао МШ Станислав Бинички у Лесковцу у класи проф. Томислава Ђорђевића и проф. Драгише Милановића. Дипломирао је на Слобомир П универзитету у Бијељини у класи професора мр. Војина Васовића.
Од 2013. године је члан вокалне групе Либеро из Лесковца. Наступао је као солиста и члан вокално–инструменталних ансамбла са Краљевским гудачима Светог Ђорђа из Београда, Камерним оркестром Аморосо, као и са многим истакнутим композиторима и диригентима попут Даринке Матић Маровић, Светислава Божића, Александра Вујића и Станка Шепића.
Предаје у МШ Станислав Бинички у Лесковцу од 2011. године.

Марко Дражић (Лазаревац, 1987) је завришо ОМШ Марко Тајчевић у Лазаревцу у класи проф. Наташе Максимовић, и СМШ Др. Милоје Милојевић у Крагујевцу у класи проф. Владимира Мандића. Дипломирао је на ФИЛУМ у Крагујевцу у класи др. Зорана Ракића.Током школовања је био добитник више награда на домаћим и иностраним такмичењима и фестивалима.
Активан је на пољу педагошког рада о чему сведочи преко педесет престижних награда његових ученика на домаћим и међународним фестивалима и такмичењима. Од 2017. године ангажован је од стране позоришта Пулс театар из Лазаревца као члан оркестра за представу Врапчић.

Дамир Васиљевић Тоскић (Сремска Митровица, 1988) је завршио ОМШ Теодор Тоша Андрејевић у Руми у класи Горана Петровића, и СМШ Петар Кранчевић у класи проф. Наде Вјештице. Основне студије је завршио на Слобомир П универзитету, као студент генерације, у класи проф. Војина Васовића. Мастер студије је завршио 2013. године.
Носилац је бројних награда, од којих су најзначајније Светосавска повеља општине Рума за престижне награде из друштвених и природних наука, музике и спорта, награде града Сремска Митровица за изузетан успех, Владе Србије за допринос развоју културе, као и Покрајинске Владе за врхунске резултате у области музике. Носилац је награде у име Краљевског Дома Карађорђевића за изванредни успех у завршеном средњем образовању.
Од 2010. године ради у ОМШ Теодор Тоша Андрејевић. Његови ученици су добитници сто осамдесет престижних награда на републичким, интернационалним и међународним такмичењима. Често учествује у раду стручних жирија на такмичењима у земљи и иностранству.

Loading...