Koncert violinistkinje Anje Petković, violončelistkinje Angeline Živković i pijanistkinje Danice Dujaković

04.02.2019., 21:00

Članice klavirskog trija izvešće program sastavljen od kompozicija Feliksa Mendelsona, povodom 210 godina od rođenja ovog kompozitora. Kao gost koncerta nastupiće bariton Marko Pantelić.

Program:
Feliks Mendelson
Pesma bez reči za klavir u Ef–duru, op. 85/1
Pesma bez reči za klavir u a–molu, op. 85/2
Pesma bez reči za klavir u Ce–duru, op. 67/4 (Vreteno)

Pesma bez reči za klavir i violončelo u De-duru, op. 109

Herr, Gott Abrahams, arija Ilije iz oratorijuma Ilija, op. 70a
Es ist Genug, arija Ilije iz oratorijuma Ilija, op. 70a

Klavirski trio u de–molu, op. 49
Molto allegro ed agitato
Andante con moto tranquillo
Scherzo
Finale

Biografije:
Klavirski trio u sastavu violinistkinja Anja Petković, violončelistkinja Angelina Živković i pijanistkinja Danica Dujaković je formiran 2018. godine. Članice trija su svirale zajedno u okviru klavirskog kvinteta Quintessenza od 2015. godine, a repertoar su činila dela kao što su kvinteti Šumana, Dvoržaka i Šostakoviča. Oba ansambla zasnovana su u klasi profesorke Jasne Tucović na FMU u Beogradu.  Kao članice kvinteta su učestvovale na majstorskim kursevima violiniste Bogdana Božovića i pijanista Mihaela Udea i Sergeja Senkova (sa Gnesinjske akademije u Moskvi), i nastupale na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine (koncert najboljih studenata sa Katedre za kamernu muziku u okviru ciklusa Kolarčev podijum kamerne muzike), u sali Beogradske filharmonije, u galeriji Artget i u Sali SKC, kao i na A-festu u Novom Sadu. Kao trio su nastupile u Ruskom domu i u sali SKC. Angelina Živković je trenutno na četvrtoj godini studija u klasi prof. Dragana Đorđevića, a Anja Petković i Danica Dujaković su završile master studije sa najboljim ocenama u klasama prof. Marka Josifoskog i prof. Maje Rajković.

Bariton Marko Pantelić je apsolvent Fakulteta muzičke umetnosti  u Beogradu u klasi prof. Nikole Mijailovića. Usavršavao se u Njujorku i Montrealu (Međunarodni i Kanadski institut vokalne umetnosti), Moskvi (Novi operski svet), a trenutno u Operskom studiju Narodnog pozorišta u Beogradu. Nastupao je u produkcijama Nove beogradske opere, Opere i teatra Madlenianum, Narodnog pozorišta u Beogradu, Operosa Montenegro Opera Festival, Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, te na scenama Kamernog muzičkog teatra u Moskvi i Rumunske nacionalne opere u Temišvaru. Osim operskih uloga, od kojih se izdvajaju Zoroastro (Orlando), Mazeto (Don Đovani), Dandini (Pepeljuga), Marčelo (Boemi), Falke (Slepi miš) i Onjegin (Evgenije Onjegin), neguje kamernu vokalnu liriku.

Loading...