Концерт виолинисткиње Ање Петковић, виолончелисткиње Ангелине Живковић и пијанисткиње Данице Дујаковић

04.02.2019., 21:00

Чланице клавирског трија извешће програм састављен од композиција Феликса Менделсона, поводом 210 година од рођења овог композитора. Као гост концерта наступиће баритон Марко Пантелић.

Програм:
Феликс Менделсон
Песма без речи за клавир у Еф–дуру, оп. 85/1
Песма без речи за клавир у а–молу, оп. 85/2
Песма без речи за клавир у Це–дуру, оп. 67/4 (Вретено)

Песма без речи за клавир и виолончело у Де-дуру, оп. 109

Herr, Gott Abrahams, арија Илије из ораторијума Илија, оп. 70а
Es ist Genug, арија Илије из ораторијума Илија, оп. 70а

Клавирски трио у де–молу, оп. 49
Molto allegro ed agitato
Andante con moto tranquillo
Scherzo
Finale

Биографије:
Клавирски трио у саставу виолинисткиња Ања Петковић, виолончелисткиња Ангелина Живковић и пијанисткиња Даница Дујаковић је формиран 2018. године. Чланице трија су свирале заједно у оквиру клавирског квинтета Quintessenza од 2015. године, а репертоар су чинила дела као што су квинтети Шумана, Дворжака и Шостаковича. Оба ансамбла заснована су у класи професорке Јасне Туцовић на ФМУ у Београду.  Као чланице квинтета су учествовале на мајсторским курсевима виолинисте Богдана Божовића и пијаниста Михаела Удеа и Сергеја Сенкова (са Гнесињске академије у Москви), и наступале на великој сцени Коларчеве задужбине (концерт најбољих студената са Катедре за камерну музику у оквиру циклуса Коларчев подијум камерне музике), у сали Београдске филхармоније, у галерији Артгет и у Сали СКЦ, као и на А-фесту у Новом Саду. Као трио су наступиле у Руском дому и у сали СКЦ. Ангелина Живковић је тренутно на четвртој години студија у класи проф. Драгана Ђорђевића, а Ања Петковић и Даница Дујаковић су завршиле мастер студије са најбољим оценама у класама проф. Марка Јосифоског и проф. Маје Рајковић.

Баритон Марко Пантелић је апсолвент Факултета музичке уметности  у Београду у класи проф. Николе Мијаиловића. Усавршавао се у Њујорку и Монтреалу (Међународни и Канадски институт вокалне уметности), Москви (Нови оперски свет), а тренутно у Оперском студију Народног позоришта у Београду. Наступао је у продукцијама Нове београдске опере, Опере и театра Мадленианум, Народног позоришта у Београду, Operosa Montenegro Opera Festival, Српског народног позоришта у Новом Саду, те на сценама Камерног музичког театра у Москви и Румунске националне опере у Темишвару. Осим оперских улога, од којих се издвајају Зороастро (Орландо), Мазето (Дон Ђовани), Дандини (Пепељуга), Марчело (Боеми), Фалке (Слепи миш) и Оњегин (Евгеније Оњегин), негује камерну вокалну лирику.

Loading...