Koncert violinistkinje Jelene Rokvić i pijanistkinje Katarine Hadži-Antić Tatić

25.02.2019., 21:00

Jelena Rokvić i Katarina Hadži-Antić Tatić će izvesti violinske sonate Mocarta i Betovena, i druga dela Šumana i Sarasatea.

Program:
Volfgang Amadeus Mocart
Sonata za klavir i violinu u A–duru, KV 293d (305)
Allegro di molto
Tema – Andante grazioso

Ludvig van Betoven
Sonata za klavir i violinu br. 4 u a–molu, op. 23
Presto
Andante scherzoso, piu Allegretto
Allegro molto

Robert Šuman
Märchenbilder, op. 113
Nicht schnell
Lebhaft
Rasch
Langsam, mit melancholischem Ausdruck

Pablo de Sarasate 
Habanera

Biografije:
Violinistkinja Jelena Rokvić je rođena u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala u klasi prof. Mihaela Frišenšlagera na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti u Beču. Na istom univerzitetu je pohađala specifične post-gradualne studije u oblasti istorijske muzike i izvođenja na originalnim instrumentima u klasi prof. Ingomara Rajnera. Usavršavala se kod Eriha Grinberga, Čarlsa Kastlmana, Leonida Pejsahova, Vladimira Spivakova, Aleksandra Pavlovića, i drugih. Učestvovala je na festivalima klasične muzike u Vrnjačkoj Banji, Šapcu, Novom Kneževcu, Kupri Maritimi, Torinu, Portogruaru (Italija) i Asahikavi (Japan). Od 2010. godine predaje violinu na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

 

 

 

Pijanistkinja Katarina Hadži-Antić Tatić je rođena u Beogradu. Završila je studije klavira u klasi prof. Jasmine Gavrilović na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Kao kamerni muzičar je nastupala u zemlji i inostranstvu i ostvarila je trajne snimke za radio i televiziju. Sarađivala je sa brojnim istaknutim domaćim i stranim umetnicima. Osim klavirske saradnje sa instrumentalistima i pevačima, bavila se i pedagoškim radom, kao profesor klavira i kamerne muzike. Od 2000. godine angažovana je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao umetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente.Sa violinistkinjom Jelenom Rokvić nastupa od februara 2006. godine.

Loading...