Концерт виолинисткиње Јелене Роквић и пијанисткиње Катарине Хаџи-Антић Татић

25.02.2019., 21:00

Jeлена Роквић и Катарина Хаџи-Антић Татић ће извести виолинске сонате Моцарта и Бетовена, и друга дела Шумана и Сарасатеа.

Програм:
Вoлфганг Амадеус Моцарт
Соната за клавир и виолину у A–дуру, KV 293d (305)
Allegro di molto
Tema – Andante grazioso

Лудвиг ван Бетовен
Соната за клавир и виолину бр. 4 у а–молу, оп. 23
Presto
Andante scherzoso, piu Allegretto
Allegro molto

Роберт Шуман
Märchenbilder, оп. 113
Nicht schnell
Lebhaft
Rasch
Langsam, mit melancholischem Ausdruck

Пабло де Сарасате 
Хабанера

Биографије:
Виолинисткиња Јелена Роквић је рођена у Београду. Дипломирала је и магистрирала у класи проф. Михаела Фришеншлагера на Универзитету за музику и сценске уметности у Бечу. На истом универзитету је похађала специфичне пост-градуалне студије у области историјске музике и извођења на оригиналним инструментима у класи проф. Ингомара Рајнера. Усавршавала се код Ериха Гринберга, Чарлса Кастлмана, Леонида Пејсахова, Владимира Спивакова, Александра Павловића, и других. Учествовала је на фестивалима класичне музике у Врњачкој Бањи, Шапцу, Новом Кнежевцу, Купри Маритими, Торину, Портогруару (Италија) и Асахикави (Јапан). Од 2010. године предаје виолину на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу.

 

 

 

Пијанисткиња Катарина Хаџи-Антић Татић је рођена у Београду. Завршила је студије клавира у класи проф. Јасмине Гавриловић на Факултету музичке уметности у Београду. Као камерни музичар је наступала у земљи и иностранству и остварила је трајне снимке за радио и телевизију. Сарађивала је са бројним истакнутим домаћим и страним уметницима. Осим клавирске сарадње са инструменталистима и певачима, бавила се и педагошким радом, као професор клавира и камерне музике. Од 2000. године ангажована је на Факултету музичке уметности у Београду као уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте.Са виолинисткињом Јеленом Роквић наступа од фебруара 2006. године.

Loading...